Nicolae Oprea
849 vizualizări 22 sep 2018

Vremea se răceşte din acest weekend în zona de nord a ţării, iar de duminică noapte, un val polar va duce la scăderea temperaturilor chiar şi până la 13-15 grade Celsius în zonele de nord. De miercuri, răcirea se va simţi şi în celelalte regiuni ale ţării.

”Vorbim de o răcire, sâmbătă, în zonele nord-vestice, în Maramureş şi Crişana, răcire care va continua duminică şi în sudul, centrul şi estul ţării, în Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi în Transilvania. Sâmbătă, în zona de sud, temperaturile vor fi mai ridicate şi vor atinge 30-31 de grade, dar de duminică se va răci şi în aceste regiuni şi vor ajunge undeva la 23-24 de grade sau 27-28 de grade în Oltenia”, anunţă meteorologul Alina Şerban din cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

Duminică, temperaturile vor fi normale pentru această perioadă, însă noaptea, un front polar va pătrunde prin nord-vestul ţării şi va conduce la răcirea vremii chiar şi cu 10 grade Celsius.

”De duminică noapte, un front polar va pătrunde prin nord-vestul ţării, astfel că de duminică spre luni, în Maramureş, în Crişana, Transilvania, Banat şi în nordul Moldovei vom avea vânt intens, de 60-70 de km pe oră şi ploi. Luni, va continua răcirea în vest, în nord şi în centru, însă pe sud şi sud-est avem o uşoară pulsaţie caldă, astfel că aici temperaturile vor fi mai ridicate, iar în Bucureşti vom avea 27-28 de grade”, explică metorologul ANM.

Luni, temperaturile vor fi foarte diferite de la nord la sud.

”Dacă în regiunile nordice, vorbim de temperaturi maxime de 13-15 grade, pentru partea de sud vorbim de 28-29 de grade. Adică în nord, vom avea toamnă, iar în sud, vară. Sub rezerva că această prognoză se poate schimba. De miercuri, masa rece se va simţi mai mult şi în partea de sud a ţării”, a mai precizat Alina Şerban.

Schimbările de temperaturi sunt valabile şi pentru alte regiuni din Europa, potrivit Severe-Weather, care arată că un val de frig va lovi, de săptămâna viitoare, îndeosebi Vestul Europei.

 

Citește și: