Daniela Timofti
379 vizualizări 3 aug 2018

”Încă de vineri, asistăm la o ameliorare semnificativă a vremii sub aspectul instabilităţii atmosferice, dar şi a intensităţii ploilor. Practic, doar pe arii restrânse, în regiunile de sud şi la munte, sunt aşteptate ploi de scurtă durată şi descărcări electrice. (...) În weekend, vremea va fi predominant frumoasă, iar valorile de temperatură vor fi ridicate în toate regiunile. Vorbim de temperaturi care vor depăşi 30 de grade în toate zonele. În Câmpia de Vest sunt aşteptate cele mai ridicate valori de temperatură, de la 33 până la 34 grade Celsius, iar în puncte izolate posibil să atingă şi 35 de grade Celsius în orele amiezii. (...) Nu putem spune că vom avea caniculă”, a declarat pentru Mediafax Oana Catrina, meteorolog de serviciu în cadrul ANM.

Potrivit meteorologului, pe litoral se aşteaptă vreme frumoasă şi caldă, însă la munte sunt aşteptate ploi.

”În zona litoralului, vremea va fi splendidă, cerul va fi variabil. Nu sunt şanse de apariţie a ploilor. Vor fi 29-30 de grade, iar în apă 25-27 de grade Celsius. (...) La munte, în special în orele după amiezii, înnorările se vor accentua, însă doar pe arii restrânse sunt aşteptate ploi de scurtă durată şi descărcări electrice. (...) Se vor înregistra maxime cuprinse între 26 şi 30 de grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 şi 22 de grade”, informează meteorologul.

Potrivit sursei citate, în Bucureşti, în acest sfârşit de săptămână, va fi o vreme caldă cu temperaturi maxime de 30-31 grade Celsius.

”În Capitală, ne aşteaptă o vreme frumoasă, dar călduroasă. Sâmbătă, cerul va fi variabil şi senin, în timpul nopţii. Vântul va sufla până la moderat, iar în orele amiezii mercurul din termometre va urca spre 31-32 grade Celsius, în timp ce pe parcursul nopţii va coborî spre 18 grade”, informează reprezentantul ANM.

De asemenea, la începutul săptămânii viitoare, vremea se va menţine caldă cu temperaturi maxime încadrate între 28 şi 33 grade Celsius.

”La începutul săptămânii viitoare, vremea călduroasă va persista în Estul, Sudul şi Vestul ţării. Gradul de instabilitate atmosferică va fi în creştere şi se va manifesta prin accentuarea temporară a înnorărilor. (...) Temperaturile maxime la începutul săptămânii viitoare se vor încadra între 28 şi 33 de grade Celsius, în timp ce cele minime vor fi cuprinse între 13 şi 23 de grade Celsius”, a mai adăugat meteorologul.

Foto: Hepta

Citește și: