249 vizualizări 3 ian 2018

O limită de 2 grade a creşterii temperaturii globale a fost stabilită în cadrul Acordului Climatic de la Paris, din 2015, însă cercetările actuale sugerează că acest lucru nu va fi suficient pentru a preveni chimbările devastatoare ale mediului. 

Pământurile vor deveni aride, uscate, iar rezervele de apă se vor termina. 

De asemenea, în rândul acestor consecinţe nefaste vor apărea şi seceta şi incendiile de vegetaţie, similare celor care au devastat California în ultimul an. 

Noua cercetare s-a bazat pe studiul proiecţiilor bazate pe modelele climatice globale existente, cu ajutorul simulărilor matematice care le permit oamenilor de ştiinţă să prezică evoluţia viitoare a climei. 

Astfel, ei au arătat că limita de 2 grade Celsius cu care poate creşte temperatura medie globală nu este suficientă pentru a preveni distrugerea solurilor, care vor deveni din ce în ce mai aride. Ei susţin că un target de creştere cu maximum 1,5 grade Celsius ar putea fi benefic în acest sens. 

Aproape 30% din suprafaţa de uscat a Pământului ar putea fi afectată de o creştere cu 2 grade a temperaturii medii globale. 

Citește și: