1895 vizualizări 28 nov 2017

Poliţia Română a transmis, marţi dimineaţa, că până la această oră în judeţele aflate sub avertizarea meteorologică (cod galben şi portocaliu) nu sunt semnalate probleme de fluenţă şi nu sunt instituite restricţii de viteză sau de tonaj.

În ceea ce priveşte judeţul Prahova, pe DN1A Cheia – Braşov, pe suprafaţa carosabilă este un strat subţire de zăpadă, de circa un centimetru, şi se acţionază cu patru utilaje.

Traficul feroviar pe magistrala de cale ferată 400 Braşov - Târgu Mureş a fost reluat după ce a fost întrerupt din cauza unui copac căzut pe linia de cale ferată.

De luni seara, judeţele Braşov, Covasna, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmboviţa şi Argeş sunt sub atenţionare cod portocaliu de ninsori însemnate cantitativ, strat de zăpadă şi intensificări ale vântului la munte.

Potrivit ANM, în zona de munte a celor şapte judeţe, va ninge abundent, se va depune strat de zăpadă consistent, iar vântul va avea intensificări temporare cu rafale de 55-70 km/h spulberând zăpada şi determinând scăderea vizibilităţii. Codul portocaliu expiră marţi, la ora 16.00.

Curţi inundate, copaci doborâţi şi localităţi fără curent electric, din cauza vremii

Curţi inundate, copaci doborâţi pe căi de transport rutiere sau feroviare, dar şi localităţi care au rămas fără curent electric, în ultimele 24 de ore, în judeţele care sunt sub atenţionare meteorologică de vreme rea. Peste 3.500 de pompieri au acţionat, potrivit IGSU.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a transmis, marţi dimineaţa, că în ultimele 24 de ore, peste 3500 de pompieri din judeţele vizate de avertizările meteorologice au intervenit pentru limitarea şi înlăturarea efectelor generate de ploile abundente, intensificări ale vântului şi ninsori.

”În urma ploilor abundente, pompierii dâmboviţeni au acţionat pentru evacuarea apei din două curţi inundate, iar în judeţul Călăraşi pentru evacuarea apei dintr-o curte. De asemenea, în mai multe judeţe s-a intervenit cu accesorii grele de descarcerare pentru îndepărtarea a 15 arbori căzuţi pe căile de transport rutiere sau feroviare. Pe fondul ninsorilor, în judeţul Prahova, pe ruta Târgovişte-Sinaia, autorităţile locale au intervenit pentru deblocarea a 3 autocamioane rămase înzăpezite în zona cotei 1.000. Totodată, în judeţul Dâmboviţa, între cabana Dichiu şi cabana Piatra Arsă, s-a intervenit pentru preluarea a două persoane a căror autovehicul s-a defectat. Acestea au fost transportate în siguranţă de către jandarmii montani la cabana Dichiu”, potrivit IGSU.

Marţi dimineaţa, în 33 localităţi din judeţele Buzău, Harghita, Sibiu, Suceava şi Vâlcea se înregistrează avarii la reţeaua electrică, iar echipe tehnice se află în teren pentru remedierea situaţiei.

La această oră nu sunt persoane blocate, evacuate sau rănite din cauza manifestării fenomenelor meteorologice periculoase, a transmis IGSU.

Vremea nefavorabilă din această perioadă a produs efecte în 10 localităţi din 7 judeţe, respectiv Braşov, Călăraşi, Covasna, Dâmboviţa, Prahova, Mureş şi Sibiu.

Aproape 3.000 de familii din Mureş au rămas fără energie electrică din cauza ninsorii

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Mureş, maior Cristian Virag, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, că aproape 3.000 de familii au rămas fără energie electrică din cauza ninsorii şi a unor copaci care au căzut pe liniile electrice.

Astfel, la Sovata sunt afectate 296 de gospodării, iar în zona Fântânele 729 de consumatori. De asemenea, alte 1.809 de familii din cinci localităţi de pe linia electrică aeriană Şardu Nirajului – Miercurea Niraj, unde 18 puncte de transformare au fost afectate, au rămas fără energie electrică.

Mai multe echipe ale distribuitorului de energie electrică se află în teren şi încearcă remedierea defecţiunilor.

Totodată, potrivit lui Virag, circulaţia trenurilor pe tronsonul CFR Deda-Topliţa s-a reluat la ora 6.40, după ce a fost blocată mai bine de două ore.

”A fost blocat circulaţia pe tronsonul respectiv începând cu ora 4.00 din cauza căderii unor copaci pe linia curentă. S-a intervenit cu echipe CFR pentru îndepărtarea copacilor. Au fost oprite trei trenuri de călători în staţiile din apropiere”, potrivit lui Virag.

Judeţul Mureş se află sub avertizare cod galben, fiind semnalate ninsori însemnate cantitativ, strat de zăpadă şi vânt puternic la munte.

Şi în Argeş peste 1000 de familii au rămas fără electricitate

Potrivit ISU Argeş, cinci linii de electricitate erau afectate, marţi, de vremea rea.

Este vorba de 1.114 gospodării din Nucşoara, Arefu, Stâlpeni, Mioarele şi Poienari Muscel care nu au curent electric.

„Liniile de electricitate au înregistrat avarii din cauza viscolului, a zăpezii sau a ploii, nordul judeţului fiind sub cod portocaliu de vreme rea”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Argeş, Mădălina Epure.

Citește și: