25 vizualizări 16 ian 2018

Începând de marţi, de la ora 12.00, până miercuri până la ora 20.00, ANM avertizează că precipitaţii sub formă de ninsoare, lapoviţă şi polei, precum şi intensificări ale vântului se vor extinde, începând cu regiunile vestice şi vor cuprinde cea mai mare parte a ţării.

"La început vor fi mai ales ninsori, ce se vor transforma treptat în lapoviţă şi ploaie şi vor favoriza producerea de polei în Oltenia, cea mai mare parte a Transilvaniei, local în Banat şi pe arii restrânse în rest, cu precădere în Muntenia şi Moldova. Cantităţile de apă vor depăşi 15…20 l/mp şi izolat 30…35 l/mp, cu precădere în zonele de munte şi în sud-vest. Vântul se va intensifica, cu viteze de 50...55 km/h în regiunile vestice, dar mai ales în zona de munte, unde temporar vor predomina ninsorile", transmit meteorologii.

COD GALBEN de viscolÎncepând de marţi, de la ora 17.00, până miercuri până la ora 20.00,  în zona de munte se vor înregistra intensificări ale vântului, ninsori însemnate cantitativ, strat de zăpadă consistent; în sudul Banatului, cea mai mare parte a Olteniei şi a Transilvaniei – depuneri de polei.

"Ninsorile vor fi însemnate cantitativ şi local se va depune strat consistent de zăpadă, în seara zilei de marţi (16 ianuarie) şi în noaptea de marţi spre miercuri (16/17 ianuarie) în Carpaţii Occidentali, în nordul Carpaţilor Orientali şi vestul Carpaţilor Meridionali, iar în cursul zilei de miercuri (17 ianuarie) mai ales în zona Carpaţilor Meridionali. Vântul va prezenta intensificări cu precădere în zona înaltă, unde rafalele vor depăşi 70...80 km/h, viscolind ninsoarea şi spulberând zăpada. În sudul Banatului, apoi şi în cea mai mare parte a Olteniei şi a Transilvaniei vor fi precipitaţii mixte şi depuneri de polei", informează ANM.

Citește și: