Raluca Lazaroi
5459 vizualizări 29 nov 2018

Deţinutul care a evadat în urmă cu două zile din Penitenciarul Botoşani a murit la numai o zi după ce a fost prins. În noaptea de miercuri spre joi, el s-a spânzurat de gratiile celulei de carantină în care fusese încarcerat.

“Personalul aflat în serviciu a descoperit la o cameră de deţinere un deţinut care a săvârşit un act de suicid prin spânzurare. A fost sesizat Serviciul de Urgenţă Botoşani prin apel la 112, care s-a prezentat la nivelul unităţii şi în momentul în care au ajuns, aici au constatat decesul persoanei. În conformitate cu prevederile legale s-a procedat la sesizarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, a Inspectoratului Judeţean de Poliţie Botoşani, a judecătorului de supraveghere a privării de libertate şi a fost informată familia persoanei în cauză. La nivel de unitate de detenţie s-a început o anchetă pentru stabilirea cauzelor şi împrejurărilor producerii incidentului”, a declarat pentru Mediafax purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Botoşani, Anna Maria Rotariu.

În vârstă de 42 de ani, deţinutul fusease declarat evadat în urmă cu două zile, deoarece nu s-a mai întors la penitenciar, după ce primise o permisie de 24 de ore. El era condamnat pentru viol la 15 ani de închisoare din care executase 9 şi, în luna iulie a anului viitor ar fi putut beneficia de eliberare condiţionată.

Luni, bărbatul a primit prima permisie de când este încarcetat: 24 de ore pentru a-şi vizita familia din localitatea Ripiceni. Marţi, după expirarea termenului, el nu s-a mai întors la unitatea de detenţie fiind declarat evadat. A fost prins de reprezentanţii Penitenciarului şi ai Inspectoratului de Poliţie Botoşani în cimitirul din localitatea unde se ascunsese. Deţinutul urma să fie cercetat disciplinar şi, pentru fapta sa, nu ar mai fi ptutut beneficia de eliberarea condiţionată de anul viitor.

Citește și: