4473 vizualizări 3 iun 2019

Vicepreşedintele Sindicatul Naţional al Poliţiştilor din România SNPR Decus, Bogdan Bănică, a scris, pe pagina sa de Facebook, că îi cere demisia ministrului de Interne, Carmen Dan, „Imediat. Imediat!”, după ce un poliţist din Timiş a fost ucis în misiune, în timp ce încerca să prind un bărbat urmărit internaţional.

„În memoria eroilor îngropaţi şi din respect pentru poliţiştii ce ÎNCĂ suntem în viaţă, solicit demisia/demiterea ministrului Afacerilor Interne Carmen-Daniela DAn. Imediat. Imediat!”, scrie poliţistul.

Acesta o acuză pe Carmen Dan că a „îngropat” instituţia.

„Pentru cei ce l-au cunoscut, a fost agentul şef-principal Cristian Amariei, poliţistul căzut la datorie, împuşcat în piept şi în gât în jud. Timiş... (...) Carmen Dan, spune-ne concret, câţi dintre noi trebuie să mai moară ca să pleci??? Orice ministru al internelor din lumea asta ar fi demisionat demult, dumneata chiar nu înţelegi că ai îngropat această instituţie, cât mai poţi ţine cu dinţii de fotoliul ăla călcând pe cadavre în uniformă? Dacă nici după tragedia de astăzi nu pleci acasă, Carmen Dan, înseamnă că nu ai pic de simţ al realităţii, de demnitate, de...umanitate...”, spune vicepreşedintele SNPR Decus.

Poliţistul Bogdan Bănică are şi un mesaj pentru Cristian Amariei, poliţistul din Timiş, ucis, duminică, în timpul unei misiuni.

„Te-ai sinucis, Cristi, fără să-ţi dai seama, acceptând condiţiile mizere de muncă, nepăsarea şi ironia meschină din acest sistem...dacă nu ne trezim ne sinucidem toţi, fără să realizăm...rând pe rând... Dumnezeu să te odihnească în pace, camarade...”, a mai scris Bănică.

Un poliţist în vârstă de 43 de ani, de la Postul din oraşul Recaş, a fost împuşcat mortal, duminică, în localitatea Izvin, de către un bărbat dat în urmărire internaţională pentru tâlhărie, în timpul unei misiuni de prindere a sa.

Individul se numeşte Marcel Ionel Lepa şi a reuşit să fugă imediat după incident.

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat, duminică, referitor la moartea poliţistului din Timiş, ucis în misiune de un fugar, că a existat o lege care prevedea întărirea autorităţii poliţistului, aprobată în Parlament, dar care nu a intrat în vigoare pentru că a fost atacată la CCR.

Ministrul a transmis condoleanţe familiei şi camarazilor poliţistului ucis.

„Era un poliţist bun, cu 20 de ani de experienţă. Este un eveniment teribil pentru noi, cu care, din fericire, nu ne confruntăm prea des. Criminalitatea în ţara noastră nu are un caracter atât de violent, dar se întâmplă şi astfel de tragedii. Colegii mei sunt mobilizaţi până la ultimul pentru a-l prinde pe criminal. Din păcate, pe poliţistul ucis, tată a doi copii, nu îl mai putem aduce înapoi. Ne gândim ce putem face pentru familie, să îi ajutăm cum putem. Am avut o lege care a fost aprobată în Parlament, atacată la CCR, care nu a putut intra în vigoare. Cred că nu greşesc când spun că a fost cel mai dezbătut proiect de act normativ din ultimii doi ani. Această lege va face obiectul unei iniţiative parlamentare, eu nu renunţ ca acest pachet, care reprezintă un mijloc prin care întărim autoritatea poliţistului, să treacă şi să intre în vigoare” a spus Carmen Dan, la Antena 3.

Citește și: