Silviu Bănilă
6550 vizualizări 21 nov 2018

"L-am ridicat azi. Multe veşti bune şi rele. Vestea proastă este că cei de la Wellenius Wilhensen mi-au lovit autobuzul şi au spart geamul de pe partea şoferului. Am ieşit din port şi după o oră (în care am ratat intrarea şi am ajuns în Jersey, unde nu există multe locuri în care poţi întoarce un asemenea mastodont), am ajuns pe Rte3 şi mi-a bubuit radiatorul. Am fost tractat. Vestea bună este că am găsit un magazin, unde băieţii l-au reparat, astfel încât am reuşit să mă repun pe picioare. Din păcate, era prea întuneric şi eu eram prea obosit. Am ajuns în final acasă, după o călătorie de şase luni, care a început în FETEŞTI, România”, a povestit Al Barry pe Facebook, unde a postat fotografii ale autobuzului românesc în America.

Potrivit biografiei de pe reţeaua de socializare, Barry a studiat în Rutgers, New Jersey şi speră să redea acestui autobuz ruginit aspectul de altădată, pentru a-l educe la expoziţii.

"Ăsta va reveni la schema lui originală, dar am planuri pentru o clonă DAC MSBA... dar mai târziu, că mai trebuie să găsesc un articulat şi nu au rămas prea multe”, a adăugat Al Barry, în limba română.

Pasionatul de maşini ieşite din comun (cel puţin pentru SUA) se arată entuziasmat de noua achiziţie: „Niciun buton nu e marcat. Numai vreo trei butoane ştiu ce fac până acum lol”.

Se pare că americanul are planuri mari pentru CENTENARUL ROMÂNIEI, pregătind o "bătrânică”. "Am deja ceva în lucru. Aş vrea ceva pentru Centenar, dar să vedem cum trecem bătrânica peste iarnă!”, a declarat acesta, după ce un utilizator i-a sugerat să se vadă cu „Edi din New York, care are o Dacie veche originală”.

Un alt autobuz deţinut de Al Barry în România: „Mine..in Romania! ex Romavia bus. I need to come up with a fitting name for her”

foto: Facebook / Al Barry

 

Citește și: