Sorin Bogdan
23939 vizualizări 3 ian 2019

Tudor Simionov avea 33 de ani şi lucra ca portar pentru o petrecere exclusivistă de Anul Nou în clădirea Park Lane din Londra. Organizatorul Leroy Rose a povestit pentru The Sun că, în jurul orei 5:30, românul se afla în interiorul locaţiei, dar a ieşit în ajutorul colegilor săi, care se luptau la uşă cu un grup de golani ce încerca să intre neinvitaţi la petrecere.

”Bodyguarzii de la intrare erau copleşiţi şi s-a dus să-i ajute,” povesteşte Rose. ”După nici 30 de secunde, a fost înjunghiat în mijlocul pieptului. S-a întors înăuntru şi sângera. L-am ajutat să intre în toaletă. Sacoul său era plin de sângele care îi curgea din piept. Nu purta vestă de protecţie. Am luat un prosop şi l-am apăsat pe rană. El nu scotea nici un cuvânt. Cred că intrase în şoc. A mai trăit cam un minut. A murit în faţa mea, cu ochii deschişi, uitându-se la mine.”

După încăierare, agresorii au fugit, iar medicii de pe ambulanţa chemată de urgenţă nu au putut decât să constate moartea românului. Alţi doi body-guarzi au fost răniţi, precum şi una dintre fetele de la intrare, însă rănile nu le pun viaţa în pericol. Poliţia a stat de vorbă cu martorii şi urmează să îi identifice pe agresori după filmările făcute cei aflaţi în preajmă şi de camerele de supraveghere din zonă. Se pare că suspectul principal ar fi un tânăr de 26 de ani, care a fost reţinut şi este audiat de anchetatori

Presa de scandal din Marea Britanie scrie că, în clubul păzit de Tudor Simionov, fusese organizat un sex party pentru oameni cu bani, de către lordul Edward Davenport, poreclit Fast Eddie, un personaj dubios, care a fost condamnat în 2011 la 8 ani şi 7 luni de închisoare pentru o fraudă de 4,5 milioane de lire sterline,. A fost eliberat după 3 ani, reuşind să convingă judecătorii că este grav bolnav.

”Fast Eddie organizează cele mai tari petreceri,” a declarat promoterul Tommy Mack pentru The Sun. ”Era o petrecere exclusivistă, dar s-a auzit repede de ea şi au început să apară indivizi nepoftiţi. Înăuntru erau o gramadă de oameni cu bani, prinţi arabi, prieteni de-ai lui Eddie. Veniseră şi nişte fete superbe, care au plătit mii de lire pentru un loc la masă şi nu aveau chef să le strice nişte vagabonzi petrecerea.”

Vecinii din zonă au povestit că - până să înceapă încăierarea - au văzut intrând sau ieşind din club fete tinere în lenjerie sau rochii sexy. ”Arătau ca pentru un sex party,” spune un vecin, ”...corsete, tocuri înalte, tot tacâmul...”

”Eddie era la intrare şi încasa banii de la cei care veneau,” a povestit pentru Daily Mail, un angajat al clubului. ”Nu era un preţ fix. De exemplu, cinci bărbaţi au plătit 2.000 de lire sterline, alţi trei - 800, dar a fost şi un bărbat care a plătit doar 100 de lire sterline. Davenport era la intrare, împreună cu încă doi tovarăşi şi o chinezoaică. Era genul de petrecere nebună, unde găseai orice pofteşti.”

Mădălina Anghel, tânăra cu care Tudor Simionov venise în Anglia şi urma să se căsătorească, a povestit că acesta a fost convins să lucreze în noaptea de Anul Nou doar după ce patronul i-a promis 400 de lire sterline, dublu faţă de tariful obişnuit. ”Iniţial, Mădălina nu voia ca el să lucreze, dar a convins-o că au nevoie de bani şi oferta e prea bună ca să o refuze,” dezvăluie Caterina Pătran, o prietenă a Mădălinei, pentru Daily Mail. ”Plănuiau să-şi întemeieze o familie şi aveau nevoie de bani.”

Tudor Simionov, românul care şi-a pierdut viaţa în noaptea de Anul Nou la Londra, înjunghiat în timp ce împiedica o gaşcă de golani să intre la o petrecere exclusivistă, era fost canotor, medaliat cu aur în 2018 la Campionatul European rezervat sportivilor ”veterani”, scrie ProSport.

"A făcut canotaj, nu l-am cunoscut foarte bine, este o generaţie mai mică cu zece ani faţă de mine, dar în ultimul timp concura la concursuri de Masters, la veterani", îşi aminteşte Dorin Alupei, oficial al Federaţiei Române de Canotaj, pentru ProSport.

"Tudor a fost sportiv, în timpul junioratului, la Triumf şi mai apoi la Dinamo. A renunţat la sport după tineret şi s-a apucat serios de carte, a şi muncit. A mers la Facultatea de Arhitectură, pe care şi-a dorit enorm să o termine, dar a fost nevoit să se lase, pentru ca era foarte scumpă. În urmă cu doi ani, el a devenit primul sportiv român legitimat la categoria Master," a povestit în exclusivitate pentru ProSport, Ani Mironov, o prietenă de familie.

"La 29 ani, el a început Facultatea de Marketing, la ASE. Avea un program infernal, de la 7:00 la 8:00, dimineaţa, avea antrenament, de la 8:00 la 17:00 mergea la serviciu, apoi de la 17 mergea la cursuri. În aceeaşi perioadă, mama lui, Rodica Simionov, fostă handbalistă, s-a îmbolnăvit. El a avut grjă şi de mama lui, până când aceasta a murit. Apoi, a terminat ASE-ul," spune Ani Mironov.

Citeşte în ProSport cum visa Tudor Simionov să devină CEO-ul unei companii şi de ce s-a dus în Anglia să obţină Masteratul.

Imran Mostafa Kamel, fiul clericului islamist Abu Hamza, a fost arestat pentru deţinere de armă de foc într-una dintre anchetele declanşate după uciderea lui Tudor Simionov în faţa unui club din Londra, informează postul Sky News.

Imran Mostafa Kamel (26 de ani) a fost inculpat pentru deţinere de arme de foc cu intenţia de a genera temere.

Arestarea sa intervine după un incident produs în faţa Clubului "Fountain House", situat în zona Park Lane, Westminster, nu departe de clubul în care Simionov a fost înjunghiat mortal.

Potrivit Scotland Yard, incidentul în care este implicat Kamel s-a produs la aceeaşi adresă, în acelaşi timp, dar acuzaţiile care îl vizează nu au legătură directă cu moartea cetăţeanului român.

 

Citește și: