Dorin Oancea
923 vizualizări 19 nov 2018

Consiliul General Unitatea – Sindicatul Liber Metrou (USLM) a decis, marţi, amânarea declanşării grevei până după instalarea noului ministru al Transporturilor, Lia Olguţa Vasilescu, anunţă sindicaliştii.

Sindicaliştii de la Metrou anunţau săptămâna trecută că au stabilit ca, începând cu ziua de miercuri, 21 noiembrie, să declanşeze greva generală pe perioadă nedeterminată, între orele 4:00 - 16:00, subliniind că speră să fie dezamorsat conflictul colectiv de muncă pentru a evita neplăcerile călătorilor.

Între timp, Lucian Şova a fost remaniat de la conducerea Ministerului Transporturilor, PSD hotărând, în şedinţa Comitetului Executiv Naţional, ca locul acestuia să fie luat de Lia Olguţa Vasilescu, care a ocupat până acum portofoliul de la Ministerul Muncii. Propunerea urmează să fie aprobată de preşedintele Klaus Iohannis.

"Ca urmare a faptului că, la data trimiterii comunicatului de presă de ieri, nu aveam confirmarea schimbării conducerii Ministerului Transporturilor, Consiliul General USLM întrunit azi, 20.11.2018, în şedinţă extraordinară,
a hotărât amânarea declanşării grevei propriu-zise până după instalarea noului ministru al Transporturilor şi prima întrevedere cu acesta în calitate de mediator al prezentului conflict colectiv de muncă, la o dată ce urmează să o anunţăm", a transmis Ion Rădoi, preşedintele Sindicatului Unitatea – Sindicatul Liber Metrou (USLM).
 

Tribunalul Bucureşti arată că a declarat nelegală greva de avertisment de la metrou întrucât sindicaliştii nu au respectat o condiţie obligatorie pentru a declanşa o astfel de acţiune, respectiv comunicarea către angajator a acordului scris din partea a cel puţin jumătate din membrii sindicatului.

Magistraţii Tribunalului Bucureşti spun în motivarea prin care au declarat ilegală greva de avertisment de la metrou din 15 noiembrie, că reprezentanţii Sindicatului Liber Metrou (USLM) nu au respectat toate prevederile legale privind declanşarea grevei de avertisment din 15 noiembrie. Decizia poate fi atacată.

Cadrul legal, potrivit motivării este: potrivit art. 183 (1) din Legea nr. 62/2011, hotărârea de a declara greva se ia de organizaţiile sindicale reprezentative participante la conflictul colectiv de munca, cu acordul scris a cel puţin jumătate din numărul membrilor sindicatelor respective. Alin. (3) al art. 183 din Legea nr. 62/2011 stipulează ca hotărârea de a declara grevă, cu dovada îndeplinirii condiţiilor prevăzute la alin. (1) se comunica în scris angajatorului, în termenul prevăzut la art. 182. Coroborând dispoziţiile alin. (1) si (3) din Legea nr. 62/2011 rezulta obligativitatea înaintării notificării de declarare a grevei însoţită de dovada reprezentativităţii celor două sindicate, dar si de tabelul conţinând numele membrilor de sindicat care şi-au exprimat acordul scris de a participa la grevă. Cele două condiţii trebuie să fie îndeplinite cumulativ, iar absenţa uneia dintre acestea conduce la constatarea grevei ca fiind ilegală.

„Prin înscrisurile depuse în fata instanţei pârâtul (sindicatul de la Metrou, n.r.) nu au făcut dovada declarării grevei cu respectarea dispoziţiilor legale mai sus-amintite. Simplele susţineri ale pârâtului nu pot avea valoare probatorie, în condiţiile în care acesta nu au fost în măsura a prezenta dovada depunerii respectivelor tabele, un eventual număr de înregistrare care sa confirme predarea lor. (...) În absenţa existentei acordului a cel puţin jumătate din membrii de sindicat de declarare a grevei la momentul notificării societăţii, una din cerinţele legii de apreciere a grevei ca fiind legală nu este îndeplinită”, arată magistraţii în motivare.

Potrivit documentului, sindicaliştii de la metrou spun că au comunicat angajatorului faptul că există o adresă cu acordul scris al membrilor, însă instanţa a considerat că nu e suficientă, deoarece este obligatorie şi prezentarea tabelelor nominale datate.

„Instanţa nu va reţine ca fiind întemeiate nici susţinerile pârâtului conform cărora în cazul grevei de avertisment sunt aplicabile doar dispoziţiile art. 185 din Legea nr. 62/2011 deoarece prin neanunţarea acestei forme de încetare colectivă şi voluntară a lucrului într-o unitate s-ar încălca si dispoziţiile art. 8 alin. 2 Codul muncii ce reprezintă unul dintre principii fundamentale ce guvernează raporturile de dreptul muncii şi care prevăd ca pentru buna desfăşurare a relaţiilor de muncă, participanţii la raporturile de muncă se vor informa şi se vor consulta reciproc, în condiţiile legii şi ale contractelor colective de muncă”, mai arată documentul.

În aceste condiţii, magistraţii au scris că Sindicatul de la Metrou nu a respectat prevederile legale, respectiv comunicarea către angajator a acordului scris a cel puţin jumătate din numărul membrilor de sindicat pentru declanşarea grevei.

„Faţă de considerentele expuse, instanţa va admite în parte cererea reclamantei şi va constata nelegalitatea declarării şi declanşării grevei de avertisment din data de 15.11.2018, între orele 4,00-6,00. Instanţa (...) constată că prezenta hotărâre este executorie provizoriu de drept”, mai arată judecătorii.

Sindicatul Liber Metrou a declanşat joi, 15 noiembrie 2018, o grevă de avertisment între orele 04:00 - 06:00. Consiliul General al USLM a respins ofertă de creştere salarială lansată de Metrorex şi a decis să continuie conflictul de muncă. Sindicaliştii solicită o creştere a salariilor cu 42%.

Acceptarea majorărilor salariale cerute de sindicaliştii de la metrou ar duce la o creştere a preţului biletului la 4 lei, de la 2,5 lei pentru o călătorie, a declarat ministrul Transporturilor, Lucian Şova. Şova îi acuză pe sindicalişti şi pe liderul sindical Ion Rădoi de şantaj. Ministrul a mai spus că Rădoi vinde sindicaliştilor iluzii, solicitând, în cadrul negocierilor, o creştere salarială de 42%. O asemenea creştere salarială este ilegală, susţine Şova, pentru că ar trebui corelată cu creşterea productivităţii.

Cât câştigă un angajat al Metrorex, în prag de grevă

Sindicatele de la metrou vor declanşa greva miercuri, 21 noiembrie, apoi zilnic, între orele 4:00 şi 16:00, informează un comunicat al USLM (Unitatea – Sindicatul Liber din Metrou).

Sindicaliştii solicită, printre altele, o creştere salarială de 42%, alocarea de fonduri suplimentare pentru piese de schimb şi creşterea efectivului de angajaţi.

Venitul salarial mediu net în cadrul Metrorex, companie de stat aflată în subordinea Ministerului Transportu­rilor, este de 5.408 de lei net pe lună, potrivit datelor din bugetul de venituri şi cheltuieli publicat pe site-ul institiţiei, scrie Ziarul Financiar.

În ultimii patru ani, majorările salariale de la metrou au fost de 9% în 2015, de 12% în 2016, de 21% în 2017.

Salariile la metrou sunt de 7.300 de lei pentru personalul tehnic, de 8.000 de leipentru mecanici şi de 5.300 de lei pentru personalul care lucrează noaptea. La salarii se adaugă beneficii: tichete de masă de 12 lei/zi, reducere de 75% la biletele de tren, 75% la abonamente, permis pentru 6 călătorii CFR şi reducere de 99% la cazare la hotelul Zamora din Buşteni, hotel ce aparţine sindicatelor.

Ministerul dezminte informaţiile legate de problemele de siguranţă a traficului de la metrou. ”În 39 de ani nu am avut niciun incident major”, aminteşte Şova. Ministerul crede că liderul Ion Rădoi a adus prejudicii Metrorex în ultima perioadă, vorbind despre riscuri de securitate în exploatarea metroului. ”Nu există niciun element care să pună în pericol viaţa şi integritatea călătorilor”, crede Şova.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, susţine că metroul ar trebui să fie transferat în administrarea Primăriei Capitalei, aşa cum prevede Planul de Mobilitate Urbană Durabilă, document strategic coordonat de specialiştii BERD. Firea cere ministerului Transporturilor să găsească soluţii urgente pentru a evita o greva generală care ar putea bloca Bucureştiul.

"Am solicitat ca metroul să fie transferat la Primăria Capitalei, astfel încât să putem investi şi asigura un transport public modern, integrat şi eficient, aşa cum se întâmplă în toate oraşele europene dar, ca şi în cazul Centurii Capitalei, interesul public nu a fost suficient de convingător. În ciuda eforturilor Primăriei Capitalei de a dovedi că este capabilă să asigure tot ceea ce este nevoie pentru că situaţii că cea de acum să nu se întâmple, alte interese sunt, se pare, luate în considerare. Dacă nu se doreşte transferul metroului în administrarea Primăriei Capitalei, aşa cum prevede Planul de Mobilitate Urbană Durabilă al Capitalei ( PMUD), document strategic realizat sub coordonarea specialiştilor BERD, măcar să se transfere staţiile, care arată deplorabil şi pe care Primăria Capitalei le poate reabilita. Vrem să investim în siguranţă şi confortul celor aproape 1 milion de bucureşteni care folosesc zilnic metroul", spune Gabriela Firea.

 

Citește și: