Gabriel Pecheanu
116 vizualizări 26 iun 2018

”Întâi a fost înlăturat abuziv şi la ordin, exact ca în perioada lui Stalin, primarul General Dorin Chirtoacă. L-au arestat, umilit şi apoi suspendat, deşi era la al treilea mandat de primar general al minicipiului Chişinău. După ce Dorin Chirtoacă a decis să-şi dea demisia, legea a obligat regimul să organizeze alegeri anticipate. Cetăţenii au decis la alegerile anticipate ca cel mai înverşunat adversar al regimului antidemocratic şi mafiot de la Chişinău să le fie primar, în semn de protest faţă de teroarea instalată în societate. Andrei Năstase, deşi a câştigat detaşat, a fost împiedicat de către statul lor să îşi ia mandatul primit de la cetăţeni. Curtea Supremă a invalidat alegerile anticipate. <Vinovat> în toată această speţă este Facebook, acum urmează să ceară arestarea vinovatului. Dictatura de la Chişinău a scos R. Moldova din lista statelor democratice”, a scris Eugen Tomac pe pagina sa de Facebook.

Curtea Supremă de Justiţie din Republica Moldova a dispus, luni seară, menţinerea deciziei Judecătoriei Chişinău şi a Curţii de Apel prin care a fost anulat scrutinul organizat pe 3 iunie pentru desemnarea primarului capitalei Republicii Moldova, câştigat de Andrei Năstase.

În contextul deciziei instanţei supreme, Chişinăul va fi condus de un primar interimar până la organizarea unui nou scrutin local, în 2019.

"Astăzi a fost ucisă democraţia", a afirmat Andrei Năstase după anunţarea deciziei, potrivit Unimedia.

Sute de persoane au protestat în faţa Curţii Supreme de Justiţie în aşteptarea deciziei.

Judecătoria Chişinău a anulat, săptămâna trecută, scrutinul organizat pe 3 iunie pentru desemnarea primarului capitalei Republicii Moldova, câştigat de Andrei Năstase. Decizia a fost confirmată de Curtea de Apel.

Partidul Socialist ceruse instanţei să declare nule alegerile locale anticipate desfăşurate în 3 iunie, argumentând că Andrei Năstase, liderul Platformei Demnitate şi Adevăr (centru-dreapta), a organizat acţiuni electorale în ziua celui de-al doilea tur de scrutin. "Pentru mafie, nu contează votul cetăţenilor. Este o decizie arbitrară" , a declarat Andrei Năstase săptămâna trecută, potrivit cotidianului Jurnal de Chişinău.

Andrei Năstase a câştigat turul doi al alegerilor din Chişinău la o diferenţă de 12.644 de voturi faţă de Ion Ceban.

Citește și: