Daniela Timofti
2003 vizualizări 8 nov 2018

La eveniment au fost  prezente peste 50 de companii de top din ţară şi străinătate care le expune studenţilor, dar şi absolvenţilor facultăţilor cu profil tehnic, cele mai noi oportunităţi de dezvoltare a carierei profesionale. 

“Târgul de cariere se află la prima ediţie şi este cel mai mare eveniment de acest gen organizat de către Universitatea Politehnica din Bucureşti. Este cel mai mare târg, pentru că avem peste 55 de companii de top de pe piaţa muncii, care vin în întâmpinarea studenţilor cu oportunităţi de carieră: stagii de practică sau burse care se adresează studenţilor din anul II sau III sau locuri de muncă pentru tinerii de la master. (...) Aşteptăm în cele două zile de târg (n.r. - miercuri şi joi) circa 20.000 de studenţi”, a spus, pentru MEDIAFAX, Aniella Vieriu, organizator.

 

 

Sorin Dinescu este student în anul I la Facultatea de Automatică şi Calculatoare şi spune că-şi doreşte un stagiu pentru a acumula experienţă. Tânărul spune că nu a mai lucrat anterior.

“M-ar interesa un internship. Vreau să învăţ acum mai multe, pentru ca atunci când voi termina facultatea să-mi pot găsi un loc de muncă mult mai uşor”, a spus, pentru MEDIAFAX, Sorin Dinescu.

O altă tânără prezentă la târg, Isabela Cintuc, spune că este interesată atât de un stagiu, cât şi un loc de muncă.

 

 

“Sunt în anul III la Ştiinţa şi Ingineria Materialelor, dar fac specializarea Inginerie Medicală. Sunt aici ca să-mi găsesc un job, dar mai mult stagiu de practică pentru că, fiind în anul III, voi avea nevoie de practica de licenţă. Momentan aştept să văd dacă sunt selectată pentru că am trimis CV-urile. (...) Vreau să lucrez în domeniul în care studiez la facultate. Am lucrat o perioadă la o firmă de asigurări în sănătate şi mi-a plăcut, am acumulat şi experienţă”, a spus tânăra.

Angajatorii spun că studenţii au multe preferinţe pentru experienţa pe care o au şi vin cu cerinţe "suprarealiste".

 

 

“E din ce în ce mai dificil. (...) Nu doar angajatorul face regulile, dar şi din partea celor care aplică la job sunt solicitări din ce în ce mai mari. E o provocare nu doar în procesul de angajare, dar şi de menţinere a anagajaţilor. (...) Studenţii vin cu cerinţe suprarealiste care nu sunt adaptate pieţei muncii, şi nu mă refer aici doar la salarii, dar şi la programul de muncă, la poziţia în cadrul firmei. Toţi îşi doresc să intre în piaţa muncii direct pe poziţia de manager sau team leader, pe poziţii de conducere”, a spus Alina Mircea, recrutor.

 

 

Specialiştii în recrutare mai spun că tinerii nu sunt serioşi la locul de muncă.

“Ne confruntăm cu lipsa de angajament. (...) Nu sunt stabili la locul de muncă. (...) Majoritatea pleacă după termenul de probă, adică acele trei luni, uneori nici nu încheie. Dar am avut şi studenţi care au rămas şi au fost serioşi”, a mai spus Alina Mircea.

Târgul de cariere de la Universitatea Politehnica din Bucureşti se află la prima ediţie.

 

 

Citește și: