Bianca Ciocotisan
447 vizualizări 15 iul 2018

În urma studiului, realizat în Europa, s-a constatat că 70% din respondenţi se simt stresaţi când vine vorba de protejarea dispozitivelor şi 62% sunt copleşiţi de cantitatea de informaţii sensibile pe care le deţin.

Nivelul de stres este justificat, având în vedere că 59% dintre utilizatori se aşteaptă să se confrunte cu o problemă de securitate cibernetică în următoarele 12 luni, iar 54% recunosc că au fost victimele unui incident în ultimii cinci ani, reiese din analiză.

Potrivit Kaspersky Lab, pe fondul nivelului ridicat de stres se înregistrează scăderea încrederii în organizaţii şi tehnologie pentru a proteja datele.

Rezultatele au arătat că încrederea utilizatorilor în reţelele de socializare şi aplicaţiile de mesagerie este cea mai scăzută (32%, respectiv, 25%). Acest procent scăzut de încredere poate fi şi din cauza scandalului în care a fost implicată compania Facebook şi Cambridge Analytica.

Aplicaţiile pentru schimbul de fotografii, cele de ride-sharing şi aplicaţiile muzicale au fost mai de încredere.

”Absenţa corelaţiei dintre risc şi încredere este demonstrată şi de constatările că mai mult de jumătate (56%) dintre europeni ar avea încredere să le dea partenerului datele de conectare pentru dispozitivele lor. În acelaşi timp, doar 11% dintre respondenţi ar avea încredere într-o soluţie de management de parole, în ciuda faptului că oamenii se dovedesc în mod constant o verigă slabă în ceea ce priveşte securitatea”, spun specialiştii Kaspersky Lab.

Studiul a fost efectuat de firma de cercetare Opinion Matters în perioada 23 mai - 3 iulie 2018, pe un eşantion de peste 5.000 de angajaţi care utilizează computere, din Franţa, Germania, Italia, Spania, Danemarca şi Olanda.

Kaspersky Lab este o companie globală din domeniul securităţii cibernetice, prezentă pe piaţă de peste 20 de ani.

 

Citește și: