Departamentul Social - Mediafax
474 vizualizări 28 aug 2018

„Sistemul 112 permite identificarea apelantului de către autorităţile competente, în conformitate cu dispoziţiile OUG nr. 34/2008 privind organizarea şi funcţionarea Sistemului naţional unic pentru apeluri de urgenţă, cu modificările şi completările ulterioare şi cele ale Manualului de operare publicat pe site-ul www.112.ro. Precizăm faptul că, prin atribuţiile ce revin instituţiei, nu suntem autoritatea care stabileşte dacă este reală sau falsă identitatea declarată de persoanele care apelează numărul de urgenţă 112 sau, dacă cele raportate de acestea ca fiind situaţii de urgenţă, sunt veridice sau nu. Serviciul de Telecomunicaţii Speciale vă poate însă confirma că apelul în cauză a fost generat de pe un telefon mobil cu abonament”, au precizat reprezentanţii Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS), pentru Mediafax.

În noaptea zilei de 10 august, la 112 au fost raportate violenţe in faţa restaurantului Springtime din Piaţa Victoriei, însă această informaţie s-a dovedit a fi una falsă întrucât nu au fost depistate incidente atunci când forţele de ordine au ajuns la faţa locului. Însă acest moment a fost şi cel când cei doi jandarmi loviţi de protestatari s-au rupt de grupul de colegi.

STS a mai explicat că la protestul din 10 august, au fost efectuate aproape 200 de apeluri privind protestul din Piaţă, iar datele aferente au fost comunicate procurorilor.

„Potrivit prevederilor art. 19, alin. (3) din OUG nr. 34/2008, datele care privesc cele 187 de apeluri primite în legătură cu protestul desfăşurat în Piaţa Victoriei din Bucureşti, în data de 10 august, au fost puse la dispoziţia organelor de urmărire penală, la solicitarea acestora”, mai arată STS.

 

 

Citește și: