740 vizualizări 5 oct 2019

Vremea a continuat să se răcească în cursul zilei de vineri în judeţul Neamţ, devenind chiar deosebit de rece pentru această dată, cerul a fost acoperit, pe arii extinse a plouat, iar la munte, la peste 1300 m, au predominat ninsorile, potrivit reprezentanţilor Prefecturii Neamţ.

Aceştia au anunţat că pe crestele înalte din grupa nordică a Carpaţilor Orientali s-a depus un strat de zăpadă de 1...6 cm, iar vântul a suflat slab la moderat cu unele intensificări.

În zona montană înaltă, temporar, s-a semnalat ceaţă.

Potrivit meteorologilor, în următoarele 24 de ore, în judeţul Neamţ vremea va fi mai rece decât în mod obişnuit pentru această dată.

Cerul va fi temporar noros, trecător ziua va ploua slab, iar spre seară şi în cursul nopţii, pe arii relativ extinse, începând cu zona de munte va ploua.

În nordul Carpaţilor Orientali, la altitudini de peste 1500 m, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

Vântul va sufla slab şi moderat.

Sunt prognozate temperaturi maxime între 12 şi 14 grade Celsius şi temperaturi minime între 4 şi 6 grade Celsius.

Primul strat de zăpadă din această toamnă la Bâlea Lac, în judeţul Sibiu

În judeţul Sibiu, la Bâlea Lac s-a aşternut sâmbătă primul strat de zăpadă din această toamnă, drumarii împrăştiind trei tone de sare pentru a face drumul practicabil.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Braşov, Robert Elekes zăpada s-a aşternut, sîmbătă, după o repriză de lapoviţă.

„Peisajul de la Bâlea Lac s-a albit în această dimineaţă pentru prima dată în acest sezon în urma unei reprize de lapoviţă mai consistentă”, a spus Elekes.

Potrivit acestuia, în zonă s-a acţionat un un utilaj cu lamă şi s-au răspândit trei tone de sare.

Primele ninsori au apărut ca urmare a scăderii temperaturilor din ultimele zile.

De altfel, Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat că vremea se menţine rece în întreaga ţară până marţi.

 

Citește și: