Andreea Traicu
Raluca Pancu
1566 vizualizări 13 sep 2017

"Am calitatea de martor (....) Nu vreau să vă dau şi nu pot să vă dau amănunte din dosar (....) Eu cred că nu trebuie să surprindă pe niciun om de bună-credinţă când e chermat să spună ce ştie. Am spus adevărul şi ceea ce ştiam eu (....) Am fost audiat persoană de sex femeinin", a spus Grindeanu, la ieşire.

Întrebat dacă în perioada în care a fost viceprimar al Timişoarei ar fi semnat pentru retrocedarea unor imobile, Grindeanu a răspuns negativ.

"Eu cât am fost viceprimar, nu am avut în coordonare această activitate, cea de patrimoniu a oraşului Timişoara. Aşa că nu e cazul", a mai spus Grindeanu.

Întrebat dacă se teme de DNA, Grindeanu a răspuns negativ.

"Nu mă tem de DNA. Îmi fac datoria de cetăţean", a precizat fostul premier.

Totodată, întrebat dacă dosarul în care a fost audiat pentru mai bine de trei ore are legătură cu plângerea făcută împotriva secretarului general al Guvernului, Mihai Busuioc, Grindeanu a răspuns că nu are nicio legătură.

Pe de altă parte, fostul şef al Guvernului a declarat că se află în "evaluări" în momentul în care a fost întrebat cum se situează, din punct de vedere profesional, reiterând faptul că nu a ascuns niciodată că îşi doreşte să redevină membru PSD.

"Am făcut şi o contestaţie, conform statutului. Îmi doresc să o activez şi am declarat chiar, în acele zile fierbinţi, că îmi doresc să activez în continuare în PSD. Urmează să se judece acea contestaţie", a mai spus fostul premier, spunând că aşteaptă deja o decizie, în acest sens, de o lună şi jumătate.

În ceea ce priveşte ultimele vehiculări despre funcţiile pe care le-ar fi negociat cu liderul PSD, Grindeanu a răspuns că "nu a fost niciodată în discuţie aşa ceva".

Sorin Grindeanu a ajuns la DNA în jurul orei 12.00, având calitatea de martor într-un dosar penal aflat în instrumentarea DNA.

Fostul premier a depus plângere pe numele unor funcţionari ai Guvernului în perioada în care se afla la conducerea Executivului, deşi majoritatea parlamentară îi ceruse demisia.

Totodată, un alt dosar care ar putea avea legătură cu fostul premier este cel privind retrocedarea unor imobile din Timişoara, unde Grindeanu a fost viceprimar. În această anchetă sunt vizate mai multe persoane, printre care şi actualul edil din Timişoara, Nicolae Robu.

Citește și: