Gilda Popa
Departamentul Social - Mediafax
4083 vizualizări 8 nov 2018

Crima s-a petrecut în localitatea clujeană Lacu din comuna Geaca, unde familia, care locuia în Cluj-Napoca, avea casă la ţară. Cei doi soţi erau cunoscuţi ca oameni respectabili - el tâmplar, ea croitoreasă, ambii administratori de firme. Ajunseseră miercuri seară la locuinţa din sat, unde plănuiau să petreacă o săptămână liberă, alături de rude.

În aceeaşi noapte, în jurul orei 3:00, bărbatul şi-a strangulat soţia în timp ce dormea. Când poliţiştii chemaţi de un vecin au ajuns la faţa locului, asasinul le-a spus senin că femeii ”îi venise vremea”, iar el a primit semnale că că e momentul să comită crima. Situaţia este cu atât mai bizară cu cât bărbatul nu era cunoscut cu antecedente psihiatrice. Şocaţi, oamenii din localitate nu îşi explică cum s-a petrecut totul, mai ales că familia era una apreciată în comunitate.

În dimineaţa zilei de joi era programată tăierea porcului, scrie cotidianul local ziarulclujean.ro. Cel care trebuia să sacrifice animalul a fost primul care a descoperit crima. Înainte de asta, în jurul orei 6:00, asasinul îşi sunase fratele, care locuieşte în aceeaşi localitate şi i-a cerut să ia cadavrul femeii şi să-l ducă la cimitir.

În faţa anchetatorilor, bărbatul a susţinut că, în noaptea de miercuri spre joi, în jurul orei 3:00, a primit semnale că trebuie să-şi omoare nevasta. Un autoturism de culoare închisă a oprit în faţa casei şi a dat flash-uri cu farurile. Imediat, el a înţeles că femeii i-a venit sorocul şi a strâns-o de gât. Bărbatul va fi examinat din punct de vedere psihiatric pentru a se stabili dacă a avut discernământ în momentul comiterii faptei.

”Un bărbat de 51 de ani este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de omor, după ce în noaptea de miercuri spre joi şi-ar fi ucis soţia, în vârstă de 49 de ani, prin ştrangulare, crima având loc într-un sat din comuna Geaca. Din primele informaţii, reiese că, după săvâşirea faptei, bărbatul a sunat o rudă care a alertat Poliţia. La audieri, acesta a spus că a primit nişte semnale pentru a-şi ucide soţia la o oră fixă în cursul nopţii, fără a putea preciza de ce natură au fost acestea. Bărbatul urmează să fie examinat din punct de vedere psihiatric pentru a se stabili dacă a avut discernământ în momentul comiterii faptei”, anunţă Poliţia.

Specialiştii în sănătate mintală cred că starea de nebunie a bărbatului ar putea fi pusă pe seama unei faze de debut a schizofreniei, o boală care poate deveni periculoasă, dacă nu este depistată la timp şi nu este administrat tratamentul corespunzător.

Totuşi, anchetatorii aşteaptă expertiza psihiatrică şi spun că momentan, nu pot face precizări suplimentare, cercetările fiind în abia la început.

 

Citește și: