613 vizualizări 11 oct 2017

Vicepremierul Sevil Shhaideh a refuzat să facă declaraţii la intrarea în sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie. La ieşire, Sevil Shhaideh a declarat că a fost convocată în dosarul „Insula Belina” cu alte persoane şi că li s-a adus la cunoştinţă faptul că au posibilitatea "de a recuza un expert".

"Nu am dat declaraţie. În acest moment am fost convocată cu alte persoane din dosar. Mi s-a adus la cunoştinţă posibilitatea de a refuza un expert. Această decizie o voi lua împreună cu avocata. Termenul este până mâine", a mai spus vicepremierul.

Întrebată când va face declaraţii, Shhaideh a răspuns: "Când o să am posibilitatea să studiez tot dosarul. Dosarul abia a fost predat".

În urmă cu mai puţin de o lună, Sevil Shhaideh a fost pusă sub urmărire penală de către procurorii anticorupţie pentru abuz în serviciu în dosarul „Insula Belina”, dosar în care Direcţia Naţională Anticorupţie cere şi încuviinţarea urmăririi penale pentru Rovana Plumb, ministru al Fondurilor Europene.

Shhaideh şi Plumb sunt vizate de remaniere, o decizie formală în acest sens urmând a fi luată joi, la CExN al PSD. Anterior, tot CExN a votat o decizie de susţinere a celor doi miniştri, după acuzele formulate de DNA la adresa lor.

La sediul DNA a ajuns şi fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, Adrian Gâdea, avocatul acestuia, Maria Vasii, precizând că miercuri dimineaţă au avut loc percheziţii şi au fost ridicate documente "la nivel central".

Şi Adrian Gâdea este urmărit penal în dosarul "Insula Belina", pentru abuz în serviciu.

Citește și: