Departamentul Social - Mediafax
34815 vizualizări 10 oct 2018

"Într-o audienţă, doamna Alina Bica s-a prezentat la biroul Interpol, însoţită de consilierii săi legali, într-un mod foarte politicos. La acel moment nu ne-a oferit locaţia, dar am păstrat contactul cu avocaţii ei, care ne-au lăsat informaţii de contact”, a declarat Gustavo Chinchilla, într-un interviu difuzat de Antena 3.

Întrebat dacă o cunoştea dinainte pe Alina Bica, Gustavo Chinchilla a răspuns că nu a ştiut despre ea, iar cu Elena Udrea nu a avut niciun contact până la reţinere. Iată mai jos anunţul reţinerii celor două, făcut de şeful Interpol Costa Rica pe 4 octombrie 2018.

"Lucram în două cauze diferite, cea a Elenei Udrea şi cea a Alinei Bica. Cu doamna Elena Udrea nu am avut niciun tip de contact, niciun tip de abordare. Imediat după reţinerea doamnei Elena, unul dintre avocaţii doamnei Alina Bica ne-a contactat şi eu i-am spus că era timpul să se predea, că cel mai bine era să se prezinte singură la Tribunalul penal al Întâiului Circuit judiciar din San Jose. Dar el mi-a spus că urma să vorbească cu doamna Bica şi că apoi ne va contacta din nou. Procedura Poliţiei nu se poate pune în stand by.(...) Ele au o cerere de refugiat, dar statutul de refugiat şi azilul politic sunt diferite. Ni s-a părut că momentul oportun de a realiza acea reţinere era 3 octombrie. Ele, potrivit sistemului nostru penal, au dreptul de a solicita câteva recursuri, pot cere schimbarea măsurilor, e dreptul lor", a completat şeful Interpol Costa Rica.

Elena Udrea şi Alina Bica vor sta în arest preventiv două luni, în Costa Rica, perioadă în care va fi efectuată procedura de extrădare în România. Ministerul Afacerilor Externe a anunţat, într-un răspuns pentru Mediafax, că Ambasada României în Mexic, care asigură reprezentarea diplomatică şi consulară a României în Costa Rica, nu a primit vreo solicitare de asistenţă din partea Elenei Udrea, cum se vehicula în spaţiul public.

 

Citește și: