Loredana Ficiu
4725 vizualizări 10 oct 2018

”Săraca femeie! Ca să nu rămână fără loc de muncă, trebuie să-i facă şi pedichiura domnului”, comentează un internaut fotografia în care şeful unei instituţii publice îşi ţine piciorul pe genunchiul femeii de serviciu.

Primarul municipiului Târgu-Jiu Marcel Romanescu i-a cerut o notă explicativă lui Marian Rotaru, şeful Direcţiei Publice de Patrimoniu, după apariţia unei fotografii în care se vede cum o subordonată îi face pedichiura.

”Cer o notă explicativă, pentru ca eu, din imagini şi din declaraţii, să ştiu exact când s-a produs, cum s-a produs. Până la urmă, e vorba de imaginea instituţiei, imaginea unui funcţionar din cadrul Primăriei şi o să cer o notă explicativă, indiferent de perioada în care s-a produs. Dânsul trebuie să ne dea toate detaliile, pentru că, din toate imaginile, clar se vede doar o singură persoană, mă refer la domnul director Rotaru. Dânsul, în nota explicativă, trebuie să ne dea detalii legate de tot ceea ce s-a produs acolo. Aşa se procedează. Este director în funcţie. Era exact când a fost angajat, pentru că, din ce spune dânsul, evenimentul s-a produs la câteva zile, la maxim o lună după ce a fost angajat de către administraţia PSD în funcţia de director”, a declarat corespondentului Mediafax, Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu-Jiu. 

De cealaltă parte, directorul Marian Rotaru a prezentat o altă variantă. El susţine că îşi luxase piciorul, în urmă cu mai bine de 2 ani, iar femeia îl ajuta.

”Mi-a pus o faşă şi aveam un lighean cu gheaţă, că nu puteam să merg. Asta e toată chestia. Nu îmi face mie nimeni nici părul, nici unghiile, că nu am ajuns să fiu în halul acesta. Şi cine să îmi facă? Femeia de serviciu? Mi-a pus o faşă cu gheaţă, nu e nici cea mai mică problemă. Am avut o luxaţie la piciorul drept şi mi-a pus o faşă la el, în rest nu e nicio problemă. Mi-am pus un lighean cu apă, cu gheaţă, că nu puteam să mai merg în picior. În august-septembrie, acum doi ani”, susţine Marian Rotaru, adăugând că poate să aducă martori care să demonstreze că îşi luxase piciorul la fotbal, cu o zi înainte.

Rotaru susţine că pe birou are o sticluţă cu ulei, nu cu ojă.

”Asta e viaţa, nu am ce să mă fac. Am tolerat prea mult acolo nişte incompetenţi pe care trebuia să îi pun la punct. Eu am zis că se potolesc, dar nu se potolesc”, a spus directorul Direcţiei Publice de Patrimoniu.

Contactată de Mediafax, femeia de serviciu confirmă, însă, întreaga poveste.

”Da, eu eram!” recunoaşte aceasta. ”Îi făceam o pedichiură! Este adevărul adevărului!"

După izbucnirea scandalului, ea pare resemnată şi crede că îşi va pierde slujba de la Primărie.

”Practic, nu m-a obligat. Eu am lucrat acum vreo 14 ani în aşa ceva. De 12 ani lucrez la Patrimoniu şi a auzit că mă pricep. Văd că spune că i-am pus o faşă, dar nu e adevărat! Îi faceam o pedichiură. M-a rugat şi în final, nu am avut ce să fac. I-am făcut. A fost singura dată. Aflase că mă pricep, de unde, nu ştiu... Eu, care am şi nişte probleme de sănătate, o dată am fost luată cu salvarea de la serviciu, ne tot stresează, cu înjurături. Eu, oricum, am un Dumnezeu deasupra capului, o familie, doi copii şi eu nu am să mint niciodată. Acum, dacă o să fiu dată afară, o să fiu umilită, asta mi-a fost soarta, până aici s-a mers. Poza este de la început, când a venit dânsul, acum doi ani", a mai precizat femeia din Târgu Jiu.

 

Citește și: