Gilda Popa
6404 vizualizări 14 aug 2018

Germania exportă maşini second-hand cu motor diesel într-un ritm record, în contextul în care şoferii au un sentiment de nesiguranţă legat de interzicerea mai multor modele diesel anunţate în majoritatea oraşelor germane.

Aceste interdicţii care au fost anunţate în urma scandalului Dieselgate, au propulsat exporturile de diesel cu peste 20% anul trecut, acesta fiind un ritm record, potrivit studiului publicat de o universitate nemţească, citată de Bloomberg.

Au fost deja anunţate restricţii privind autovehiculele diesel mai vechi în Stuttgart şi Hamburg, cu scopul de a aduce nivelurile de poluare a aerului în conformitate cu normele Uniunii Europene.

Italia, cu 22.400 de autovehicule şi Austria cu 21.600 au fost cei mai mari importatori de maşini second-hand anul trecut, în timp ce vânzările Ucraina s-au dublat la circa 15.700 de maşini. România este pe locul şapte în top, după Ungaria, cu 11.500 de maşini importate, potrivit Biroului Federal de Statistică.

Cumpărătorii străini beneficiază de preţuri reduse, potrivit raportului, care a fost semnat şi de cercetătorul Bjorn Helmke.

Germania a exportat în total 239.541 de automobile second-hand anul trecut, cel ai înalt nivel din 2006 până în prezent. Italia şi Austria au cumpărat peste 20.000 de vehicule fiecare, în timp ce livrările spre Franţa şi Spania au crescut cu peste 30%.

Această creştere la nivelul exporturilor de maşini diesel second-hand din Germania coincide cu o stagnare a numărului de înmatriculări noi.

Consumatorii cumpără mai multe automobile pe motorină, un trend care a început odată cu scasndalul Dieselgate în 2015, când Volkswagen a fost acuzată că ar fi fraudat testele de emisii în circa 11 milioane de maşini la nivel global.

 

Citește și: