1087 vizualizări 12 sep 2017

Revoltaţi, părinţii l-au asaltat pe Daniel Băluţă pe pagina lui de Facebook, pe care primarul este foarte activ, cu mesaje dure.

”Pentru pază şcolilor din S4 nu sunt bani, domnul primar? Că de borduri, avem se pare. Se zvoneşte că fiecare copil trebuie să vină cu 15 lei / lună de acasă pentru pază”,a scris un tătic, iar în răspunsull lui, Băluţă recunoaşte că şcolile nu mai sunt păzite de firme de specialitate, dar susţine că nu vor fi probleme:  ”Bună seară! Nu este nimic adevărat din ceea ce susţineţi. Aşa cum am mai spus-o, pe timpul zilei, paza va fi realizată de personalul unităţii de învăţământ, iar pe timpul nopţii vor funcţiona camere de luat vederi”.

Alţi părinţi l-au acuzat peedilul Sectorului 4 că aruncă bani pe alte lucruri şi nu pe ce trebuie, şi a dat ca exemplu noile garduri instalate în aceste zile în toate parcurile din sector.

”,,cuştile" acelea la care faceţi referire sunt pentru a-i proteja pe copii să nu sară în faţa maşinilor atunci când aleargă după minge, dar şi pentru a proteja locurile şi aparatele de joacă de cei care au obiceiul să le vandalizeze. Iar cât priveşte paza în şcoli, această va fi asigurată de personalul unităţii de învăţământ, cum ar fi cel de la departamentul administrativ, dar, totodată, vor fi supravegheate prin camere video. Toate cele bune!”, a explicat Băluţă, un răspuns asemănător primin şi părintele care i-a scris pe Facebook: ”Bună seară Domnule Primar mă gândesc că ar fi moral şi decent să explicaţi de ce au dispărut toţi agenţii de pază din sector dar se găsesc bani pentru borduri? Mulţumesc anticipat”.

Unul dintre părinţi a cerut chiar că şcolile să fie păzite de jandarmi, dar primarul a reacţionat şi la acest mesaj: ”Bună dimineaţă! Şcolile nu sunt stadioane, nu va mai faceţi atâtea griji, şcolile vor fi păzite. Pe timpul zilei, pază în şcoli va fi realizată de personalul unităţii de învăţământ, iar pe timpul nopţii, şcolile vor fi monitorizate video. Nu cred că este necesar că unităţile de învăţământ să fie păzite de jandarmi...”

”Am rămas stupefiată azi când am văzut că nu mai există pază în şcoala 190! Este inadmisibil ce s-a întâmplat şi îmi este teamă peste o perioadă cum vor degenera lucrurile” şi ”Domnule Primar, va rog să-mi spuneţi de ce aţi renunţat la paza obiectivelor şcolare din sectorul 4? Cu ce consideraţi oportun s-o înlocuiţi? Nu consideraţi că este necesară? Doriţi că noi părinţii să facem chetă pentru a susţine financiar paza acestor obiective? Eu personal cred că nu mai erau bani pentru lucrarea de înlocuire a bordurilor şi aţi considerat oportun să renunţaţi la paza acestor obiective "cu însemnătate scăzută", sunt alte două mesaje critice la adresa primarului, care continuă să susţină că paza va fi asiguratăîn vreme ce părinţii au primit deja informaţii de spre serviciile de pază şi cât ar trebui să plătească în fiecare lună: ”Am şi eu rugăminte, mă refer la cei care sunt de acord să scoată din buzunar 15-20 de leipentru paza la şcoală. Dacă nu aveţi ce face cu bani daţi şi pentru cei care nu au. Sau faceţi şi voi un calcul înainte, nu mai aruncaţi cu bani aiurea. Suma e mare, totalul e exagerat pentru 3-6 sau chiar 9 paznici”.

Citește și: