Laura Petrescu
563 vizualizări 23 iun 2019

Oamenii au scandat în faţa Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova „Uniţi pentru Sorina”, „Noi de aicea nu plecăm, nu plecăm acasă, fără Sorina noastră”, „Jos corupţia”, „Nu ne luaţi copiii, că sunt ai României” sau „Anulaţi adopţia”.

La protest participă câteva zeci de oameni care au venit din Baia de Aramă cu un autocar şi cu mai multe maşini. Oamenii cer anularea adopţiei fetiţei de 8 ani şi să o vadă pe fată.

Protestul a început de dimineaţa, în faţa Primăriei din Baia de Aramă, unde participanţii au scandat, iar în jurul prânzului au pornit spre Craiova. „Mergem să o vedem pe Sorina, să vedem dacă e bine”, a spus unul dintre participanţii la protest.

Oamenii au purtat pancarte pe care scrie „Nu distrugeţi fericirea unui copil” şi au scandat în faţa primăriei „Sorina noi vom lupta, traficanţii nu te ia”.

Proteste au avut loc şi vineri şi sâmbătă, în faţa casei din care a fost luată fetiţa. Oamenii acuză autorităţile că nu se implică şi mai mulţi participanţi au spus că adopţia nu a fost făcută corect.

Fetiţa a fost luată cu mascaţii vineri din casa în care a fost crescută de un asistent maternal, din Baia de Aramă, judeţul Mehedinţi, după ce copila a fost înfiată de o familie din America.

Momentul în care mascaţii au intrat în casă şi au luat fetiţa a fost filmat de familia care a crescut-o. În imagini se observă cum copila refuză să meargă cu oamenii legii şi strigă „mami, nu vreau să plec!". Şi vecinii au fost revoltaţi de această situaţie.

Imediat după ce fetiţa a fost luată din casă a apărut un val de nemulţumiri, oamenii fiind supăraţi de faptul că fetiţa a fost luată împotriva voinţei ei.

Asistenta maternală care a avut grijă de fetiţa luată din casă de mascaţi, la Baia de Aramă, susţinea că nu a refuzat adopţia copilei şi a fost obligată să semneze o declaraţie gata scrisă.

 

Citește și: