Departamentul Social - Mediafax
2171 vizualizări 1 dec 2018

Surse din Societatea de Transport Bucureşti (STB, fostă RATB) au precizat pentru Mediafax că un autobuz nou, achiziţionat recent de Primăria Capitalei, marca Otokar, a avut, sâmbătă probleme în trafic, după ce "i-a sărit siguranţa generală din cauza frigului”.

Au început să sară siguranţele la autobuzele turceşti cumpărate de Primăria Capitalei

După ce a fost schimbată, autobuzul a plecat pe propulsia proprie şi nu tractat de maşina de intervenţii a STB. 

Societatea a rezolvat şi problema şoferilor care se plângeau că dârdâie în cabinele noilor autobuze: şoferii încă nu se descurcă cu setările vehiculului.

"Au fost semnalate şi diferenţe de temperatură înregistrate în habitaclul şoferilor sau în salonul călătorilor, însă STB precizează că acest lucru s-a întâmplat din cauza setărilor realizate, cauza probabilă fiind faptul că şoferii nu sunt încă familiarizaţi cu noile autobuze. Astfel, temperatura în ambele volume ale vehiculului trebuie să fie setată la acelaşi nivel, altfel apar dereglări şi diferenţe între salon şi habitaclu. Şoferii au fost reinstruiţi cum să intervină la reglarea temperaturii, astfel încât nu vor mai apărea probleme," promite conducerea STB, într-un comunicat de presă.

Primăria Capitalei a achiziţionat în acest an 400 de astfel de autobuze, valoarea investiţiei fiind de 100 de milioane de euro. Autobuzele au fost prezentate recent pe Facebook de primarul general, Gabriela Firea.

”În sfârşit, pe străzile Capitalei vor circula autobuze noi şi moderne, care vor asigura bucureştenilor servicii de transport civilizate, la standarde europene. Primele 30 de autobuze Otokar, achiziţionate de Primăria Capitalei şi predate STB SA, vor ieşi în trasee începând cu data de 1 decembrie. Noile autobuze sunt dotate cu aer condiţionat, cu sistem de taxare inteligent, sunt accesibilizate pentru toate categoriile de pasageri şi beneficiază de supraveghere video atât în interior, cât şi în exterior”, a declarat Firea.

Foto: Andrei-Vlad Rizea/ Facebook

Citește și: