2054 vizualizări 5 iul 2017

Poliţia Capitalei a anunţat, miercuri, că doi bărbaţi au fost reţinuţi în cazul agresării fostului ginere al lui Nicolae Ceauşescu, Mircea Oprean.

Astfel, Ion Paul Sandu a fost reţinut pentru 24 de ore pentru lovire sau alte violenţe, având în vedere că pe 18 mai, în jurul orelor 20.30, în timp ce se afla în parcarea amenajată din incinta UPB – Facultatea de Transporturi, l-a lovit cu pumnii şi picioarele pe Mircea Oprean, pentru ameninţare, după ce l-a ameninţat pe Mircea Oprean că îl omoară, având în mână un cuţit, pentru distrugere, după ce acesta a distrus maşina lui Oprean şi pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Totodată, a fost reţinut şi Chivu Viorel Alexandru. Poliţiştii îl acuză pe acesta de tulburarea ordinii şi liniştii publice, având în vedere că acţiunile violente ale acestuia şi ale llui Ion Sandu au produs un "puternic impact mediatic, acestea fiind cu atât mai grave cu cât au avut loc în incinta unei instituţii publice, într-un cadru universitar, la un interval orar în care acest loc este tranzitat atât de cadre didactice, cât şi de studenţi".

Mai mult, violenţele comise împotriva lui Oprean Ioan Mircea au creat în rândul cadrelor didactice din cadrul UPB o stare de tulburare indignare, nelinişte şi nesiguranţă, spun poliţiştii.

Bărbatul mai este acuzat de complicitate la lovire sau alte violenţe şi complicitate la distrugere.

"Suspecţii SANDU ION PAUL şi CHIVU VIOREL ALEXANDRU aparţin unei zone a sportivilor şi luptătorilor profesionişti (practicanţi de kickboxing, MMA, kempo), fiind de notorietate că asocierea în acest grup poate genera conficte stradale cu impact mediatic având ca motive câştigarea notorietăţii, tranşarea unor conflicte între aceştia şi apropiaţi ai lor şi alte persoane", se mai arată în comunicatul de presă al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB).

Citește și: