Dan RADU
1253 vizualizări 17 feb 2011

Staţiile de metrou "Pajura" şi "Parc Bazilescu" vor fi puse în funcţiune la începutul verii, dacă nu intervine ceva neprevăzut. Acest lucru înseamnă că traseul 1 Mai, Parc Bazilescu va putea fi făcut în cinci minute.

Lucrările au început încă de pe vremea lui Ceauşescu, însă tunelurile au fost lăsate în conservare începând cu 1994. Timp de doi ani s-a mai lucrat doar la eliminarea infiltraţiilor de apă din pereţi. Din 1996, însă, din cauza materialelor solide care se infiltraseră aici, pereţii tunelului s-au deformat, astfel încât construcţiile au fost abandonate complet.

După reluarea lucrărilor, principala sarcină a muncitorilor a fost tot eliminarea infiltraţiilor de apă, prin injectarea crăpăturilor cu spumă poliuretanică, lucru care se întâmplă şi în prezent. După ce această operaţiune se va termina, va începe şi montarea celui de-al doilea inel al tunelului, care va cămăşui construcţia.

La staţia Pajura au început deja să se monteze traversele pe care se va monta şina. La staţia "Parc Bazilescu" încă se "şlefuieşte" calea. De altfel, potrivit şefilor punctelor de lucru, lucrările sunt gata "la roşu". Tot ce mai trebuie făcut până la întâi iunie este montarea şinelor, a cablurilor electrice şi spaţiilor tehnice. "Peronul va fi pavat cu granit adus din Germania. Plăcile vor fi montate în model romb. Stâlpii de susţinere vor fi placaţi cu metal", explică Eugeniu Berceanu, şeful punctului de lucru de la staţia Parc Bazilescu.

Tunele în pământ, tunele de aer

Pe lângă lucrările efectuate la tunelul prin care va trece trenul, deasupra se fac ultimele finisaje la tunelul de ventilaţie, unde sunt amplasate şi spaţiile tehnice. Pe lângă nişte puţuri săpate în beton se montează uşi roşii, construite să reziste la foc deschis timp de o oră fără să cedeze. Un incendiu pe canalul de ventilaţie ar fi un coşmar pentru călători. În tunelul trenului, în schimb, muncitorii dau găuri cu bormaşina şi injectează spuma care să ţină apa la distanţă. "Observaţi că apa picură din tavan. Umezeala a urcat prin pereţi şi s-a depozitat pe plafon", spune Eugeniu Berceanu. Într-adevăr, în unele locuri apa picură serios. La jumătatea tunelului dintre staţia Parc Bazilescu şi Pajura apa curge serios.

"Am deviat-o special în această parte, care urmează să fie betonată pentru a nu mai avea probleme", explică şeful punctului de lucru. Apa a fost, de fapt, inamicul principal al constructorilor. Săpăturile s-au făcut pe sub două apeducte din zona Podului Constanţa. Zona a trebuit să fie ranforsată cu mult beton şi fier, cu verificarea fiecărui milimetru pentru a nu permite infiltraţiile.

În staţia Pajura, lucrările sunt într-un stadiu mai avansat. Muncitorii pârjolesc betonul pregătind montarea plăcilor de granit. Plafonul staţiei a fost acoperit cu un material ignifug, urmând să fie vopsit în scurt timp. Tot aici, pe lângă scările rulante se pregăteşte şi montarea unui lift pentru persoanele cu handicap. Termenul de finalizare a lucrărilor este de 1 iunie.

Planuri de viitor

Odată cu darea în funcţiune a staţiilor Pajura şi Parc Bazilescu acestea se vor adăuga magistralei 4 a metroului bucureştean care mai cuprinde Gara de Nord 2, Basarab 2, Griviţa şi 1 Mai. Metrorex estimează că până în 2015 s-ar putea finaliza şi următoarele staţii ale magistralei 4, şi anume Laminorului şi Zarea. Există de asemenea planuri ca tot linia 4 de metrou să fie prelungită până la Gara Progresul (Berceni), trecând prin staţiile Hasdeu, Palatul Parlamentului, Catedrala Mântuirii Neamului şi Eroii Revoluţiei. Pentru aceste planuri, însă, nu există încă studii de fezabilitate. Potrivit directorului general al Metrorex, Gheorghe Udrişte, costurile finalizării staţiilor Pajura şi Parc Bazilescu se vor ridica la 75-80 de milioane de lei, bani asiguraţi de la bugetul de stat.

Go4it.ro transmite LIVE de la World Mobile Congress. Zeci de telefoane se lansează acum! Citeşte noutăţile la cald >>

Citește și: