Alexandru Costea
74 vizualizări 9 ian 2020

„În primul rând, este un eveniment catastrofal, trist, inadmisibil, dar el s-a produs, regretabil. Ministerul a reacţionat şi a reacţionat prompt şi ferm. Mi se pare, în concluzie, că reacţia ministrului şi a Ministerului Sănătăţii au fost adecvate. Am auzit de acea scrisoare, o atitudine care este regretabilă şi ciudată, şi sper că se datorează unei atitudini nefericite de moment, care a trecut. Mai mult nu aş comenta în acest moment”, a declarat Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, chestionat cum apreciază acţiunea Ministerului Sănătăţii, dar şi reacţia corpului medical în incidentul de la spitalul Floreasca.

Întrebat în ce măsură crede că este posibilă o reformă a sistemului sanitar, având în vedere că este una dintre priorităţile preşedintelui pentru acest mandat, Klaus Iohannis a răspuns: „Se vede cu atât mai mult că este nevoie de o reformă profundă şi în acest domeniu şi reforma se va produce”.

O femeie de 66 de ani a ars pe masa de operaţie a Spitalului Floreasca şi, ulterior, a decedat.

Între timp, Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate (ANMCS) va efectua un audit la Spitalul Floreasca, pentru a verifica modul în care sunt implementate noile proceduri şi protocoale, după ce a fost suspendat procesul de acreditare a unităţii

Serviciul Omoruri al Poliţiei Capitalei a deschis un dosar penal de ucidere din culpă în acest caz.

Ministerul Sănătăţii a anunţat, luni, că Mircea Beuran a fost demis de la şefia Secţiei de Chirurgie din Spitalul Floreasca, după ce cercetarea efectuată de conducerea unităţii arată că femeia a ars din cauza unei erori umane a echipei operatorii. Medicii, asistentele şi spitalul au primit amenzi de 30.000 lei.

 

Citește și: