Ilinca Nazarie
960 vizualizări 14 oct 2017

Credincioşi veniţi din toate colţurile ţării au trecut pe la moaştele Ocrotitoarei Moldovei pentru a-i multumi pentru toate dorinţele împlinite şi pentru a-i lăsa alte rugăminţi. Indiferent de vreme sau de dureri, mulţi dintre ei ajung la Iaşi cu o zi înainte Praznicul Sfintei Parascheva pentru că se spune că pe 14 octombrie, Sfânta face minuni.

La aproximativ un kilometru de racla Cuvioasei, pe un perete al unei clădiri abandonate, mii de lumânări au ars toată noaptea. Fiecare dintre cei peste 100.000 de oameni care s-au închinat la raclă au pus un gând, o rugă sau o mulţumire pentru Sfânta Cuvioasă Parascheva, alături de o lumânare, astfel că zidul clădirii abandonate a fost transformat într-un adevărat „zid al plângerii”..

Frigul, oboseala şi orele în şir petrecute par să nu îi fi descurajat pe credincioşi, astfel că au stat la rând mai bine de 17 ore pentru a ajunge la racla cu moaştele sfinte.

„Nu contează cât durează, e jertfa noastră. De ziua ei ne îndeplineşte dorinţele”, a spus cu o ochii în lacrimi o femeie.

Altă credincioasă, din Iaşi, spune că vrea să se roage la Sfânta Parascheva în ziua Hramului, aşa că a venit în timpul nopţii şi s-a aşezat şa rând.

„Sunt din Iaşi, am venit astăzi special ca să fiu la rând când trece miezul nopţii, să fiu aici, să pot să mă rog la ea în Ziua ei de hram”, a spus ea.

În timp ce o parte dintre pelerini aşteptau să se închine, în Catedrala Mitropolitană şi în faţa ei credincioşii au ascultat toată noaptea Slujba de priveghere a Sfintei Parascheva, ce marchează începerea hramului Cuvioasei.

Sfânta Liturghie dedicată Sfintei Parascheva începe sâmbătă dimineaţă la ora 9.

Citește și: