Laura Buciu
228 vizualizări 15 mai 2019

Poliţiştii din Ploieşti fac percheziţii, miercuri, în cazul unor furturi din locuinţe şi din autoturisme, între cei vizaţi fiind un tânăr care, în 2011, a furat dintr-o casă un geamantan cu un milion de euro. 

Potrivit Poliţiei Prahova, un număr de cinci percheziţii au loc în Ploieşti şi Valea Călugărească la persoane bănuite de furturi din locuinţe şi dintr-un autovehicul.

„Din cercetări au rezultat indicii că, în perioada martie – aprilie a.c., persoanele în cauză ar fi săvârşit 6 infracţiuni de furt din locuinţe de pe raza municipiului Ploieşti. Se pare că aceştia pătrundeau în locaţiile vizate prin efracţie, pe timpul nopţii, de unde sustrăgeau bunuri şi valori (bani, bijuterii, electronice, parfumuri, obiecte vestimentare etc)”, arată Poliţia Prahova.

Aceleaşi persoane sunt bănuite că, la sfârşitul lunii aprilie, ar fi spart geamul lateral al unui autovehicul din Ploieşti, şi au furat din interior un portofel.

Până în prezent, prejudiciul estimat este de peste 25.000 de lei.

Surse judiciare au declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, că unul dintre cei vizaţi de percheziţii este un tânăr care a fost condamnat, în 2011, la patru ani de închisoare, acesta fiind găsit vinovat că a furat dintr-o casă un geamantan în care se afla suma de un milion de euro.

Cinci persoane vor fi duse la audieri la sediul Poliţiei Prahova.

 

Citește și: