Mihai Draghici
Silviu Bănilă
377 vizualizări 12 sep 2018

Autorităţile au decretat stare de urgenţă în oraşul Washington şi în statele Maryland şi Virginia, din cauza Uraganului Florence, care urmează să atingă zone situate pe Coasta de Est a Statelor Unite, informează cotidianul The Washington Post.

Primarul oraşului Washington, Muriel Bowser, a dispus decretarea stării de urgenţă şi a organizat o reuniune cu şefii poliţiei, pompierilor, sistemului de transport şi echipajelor de intervenţie medicală.

"Sigur că ne pregătim de Uraganul Florence", a afirmat Muriel Bowser.

Aproximativ 1,5 milioane de oameni au fost nevoiţi să îşi părăsească locuinţele din cauza Uraganului Florence, care poate degeja rafale de vânt cu viteze de până la 225 de km/h.

Pastorul PAT ROBERTSON i-a ordonat Uraganului Florence: ”N-o să provoci stricăciuni aici!”

În timpul slujbei de luni, Pat Robertson a spus că nu vrea ca uraganul de Categorie 4 să avarieze Universitatea Regent sau sediul Christian Broadcasting Network (CBN) - ambele fondate de tele-evanghelist în zona Virginia Beach, scrie  The Charlotte Observer.

”În numele Domnului, nu vei înainta, nu vei afecta această zonă”, a declarat gazda octogenară a programului „The 700 Club” de la CBN. ”Instaurăm un scut de protecţie deasupra Tidewall (în Virginia) şi... asupra acelor oameni nevinovaţi din calea acestui uragan. În numele lui Iisus, întoarce-te în mare!”, a strigat pastorul de 88 de ani.

Robertson i-a asigurat pe credincioşi că rugile sale au mai ajutat la oprirea unui uragan. El susţine că incantaţiile sale şi ale unui grup de afacerişti creştini au oprit Uraganul Esther în septembrie 1961. Robertson este recunoscut pentru declaraţiile bombastice. Bătrânul pastor a făcut legătura între cutremurul din Haiti (2010) şi ceea ce a numit ”un pact cu diavolul” făcut de haitieni, în secolul 18, pentru a scăpa de cotropitorii francezi.

Luni, tele-evanghelistul a prevestit că aceia care se vor ruga cu el la CBN „vor marca ziua în care a fost EVITAT uraganul Florence”.

 

Citește și: