826 vizualizări 21 ian 2017

”A fost un an destul de bun pentru turism, în ciuda tututor previziunilor sumbre, după atacuri şi atentate, evenimente care ne-au pus în situaţia să oferim destinaţii noi, din vestul Europei”, declară Dan Goicea, manager Cocktail Holidays.

Compania a deservit anul trecut un număr de peste 21.000 de turişti, în creştere cu 5% faţă de 2015. Cei mai mulţi au preferat destinţii ca Grecia, Spania, Portugalia, Croaţia, Muntenegru şi Turcia. Pachetul mediu cu avionul şi toate taxele incluse pentru Grecia a fost anul trecut de 600 de  euro/persoană, pentru Portugalia de 800 de euro/persoană, pentru Spania de 700 de euro/persoană, iar pentru Turcia de 650 de euro/persoană.

Circuitele organizate de Cocktail Holidays în Portugalia, Israel, Scandinavia, Thailanda, Turcia, Maroc s-au ridicat anul trecut cu 5%, pachetele sociale, fără limită de vârstă, au crescut cu 10%, în timp ce cererea pentru vacanţe exotice, pentru destinaţii precum Madeira, Zanzibar, Sri Lanka, Thailanda şi Maldive, la un tarif mediu de 1.760 de euro/persoană, a crescut cu 10%.

Destinaţiile preferate de turişti pentru 2017 sunt: Grecia (insulele Kos, Creta, Rodos, Santorini, Mykonos, Corfu, Zakynthos), Spania (Tenerife, Mallorca, Costa Brava, Costa del Sol, Costa Blanca), Portugalia (Algarve), Turcia (Antalya şi Bodrum) si Muntenegru, pentru care Cocktail Holidays a programat zboruri charter din Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi şi Timişoara, dar şi România, pentru care turoperatorul estimează o creştere mai mare a vânzărilor datorită acordării tichetelor de vacanţă cu valoare de 1.450 de lei pentru fiecare bugetar.

”Suntem încă în perioadă de Early Booking şi cele mai multe rezervări s-au făcut pentru Grecia, Spania şi Portugalia în cazul destinaţiilor externe, românii fiind deja conştienţi de avantajele rezervării din timp. Însă, pentru că tot mai mulţi dintre ei au două sau trei vacanţe pe an, anul acesta ne aşteptăm la o creştere a cererii pentru destinaţiile interne”, precizează Dan Goicea.

Citește și: