Departamentul Social - Mediafax
577 vizualizări 15 aug 2018

"La acest moment, din vizualizarea documentelor, sunt peste 160 de militari jandarmi. Vorbesc de militarii jandarmi care au participat la activitatea de intervenţie. Atât am reuşit să sintetizăm din documente. E vorba de forţele participante. Sunt cele care în urma decelării documentelor ce ne-au fost puse la dispoziţie au fost evidenţiate într-o situaţie de analiză", a declarat Ionel Corbu, reprezentantul Parchetului Militar.

Procurorii militari au cerut prefectului Capitalei, Speranţa Cliseru, ordinul de intervenţie a jandarmilor la mitingul din Piaţa Victoriei de pe 10 august, au precizat, pentru Mediafax, reprezentanţi ai Parchetului Militar.

„De la Prefectură am solicitat acest ordin în faza primară, chiar în după-amiaza zilei de 11 august. Am primit un răspuns de la Prefectură, în sensul de a ne adresa Direcţiei de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, pentru a intra în posesiea lui. Deşi cred că am fi putut intra în posesia unui exemplar sau a unei copii şi de la Prefectură, întrucât acolo trebuie să existe un exemplar”, a declarat prim procurorul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti, Ionel Corbu.

Jandarmeria a trimis, marţi seară, documentaţia cerută de către procuratură, însă autorităţile medicale încă nu au transmis actele.

„Există elemente şi indicii doveditoare privitor la amploarea evenimentelor ce urmau să se desfăşoare sau să aibă loc. În opinia mea, sub nicio formă, acte de agresiune exacerbate nu se justificau, atâta vreme cât existau multiple modalităţi de estompare a unor demersuri care urmau să degenereze”, a mai spus Ionel Corbu.

Potrivit lui Ionel Corbu, procurorul care instrumentează dosarul privind intervenţia jandarmilor la protestul din 10 august, procurorii militari au înregistrat, până în prezent, 192 de plângeri depuse de către protestatari împotriva forţelor de ordine, care sunt acuzaţi ar fi intervenit într-un mod abuziv la mitingul din 10 august.

 

Citește și: