Florin Jinga
7305 vizualizări 14 feb 2019

Cel mai probabil, cei trei nu şi-au dat seama că sunt filmaţi, iar unuia i se vede clar faţa când trage câinele peste gard. Proprietarii animalului au distribuit imaginile pe Facebook, în speranţa că cineva îi va recunoaşte pe indivizi şi câinele va fi recuperat.

Cei trei indivizi veniţi la furat pe strada din Luduş sunt filmaţi cum verifică mai multe porţi, zăresc într-o curte puiul de labrador de doar şase luni şi încearcă să intre în curte.

Cum poarta era încuiată, se îndepărtează. Doi dintre indivizi dau târcoale casei, ajunge şi un al treilea lângă gard, iau câinele în braţe, îl pun într-o maşină şi pleacă.

Poliţiştii îi caută pe făptaşi, mai ales că unul dintre bărbaţi pare uşor de recunoscut. Câinele, un labrador auriu pe nume Lord, este extrem de iubit de familia care acum suferă după el. Pe piaţă, puiul ar putea fi vândut cu câteva sute de euro. Totuşi, este microcipat şi are pedigree.

Oricine poate da relaţii despre cei trei suspecţi este rugat să sune la cea mai apropiată secţie de poliţie.

Proprietarul a făcut un apel, iar mesajul postat pe Facebook de acesta a impresionat mii de români, care au apreciat şi au distribuit postarea.

”În seara de 13.02.2019, ora 23:48, câinele nostru, Lord, un labrador rasă pură, a fost furat de către trei indivizi. Aceştia au fost surprinşi de camerele de supraveghere, iar faţa unuia dintre ei este vizibilă. În cazul în care recunoaşteţi persoana sau vedeţi câinele, vă rog să mă contactaţi în privat. Menţionez că fapta s-a întâmplat în Luduş, Mureş”.

Câteva ore mai târziu, proprietarii completează mesajul cu o veste bună: Lord a fost recuperat!

”Update - Lord a fost recuperat de la autor, iar în acest moment este în drum spre casă. În numele meu şi al familiei mele, vă mulţumim tuturor pentru ajutorul acordat. De asemenea, le mulţumim poliţiştilor din cadrul Poliţiei Oraşului Luduş, care au desfăşurat activităţi pentru identificarea autorului şi recuperarea cainelui. Nu în ultimul rând, le mulţumim posturilor de televiziune care au mediatizat cazul şi site-urilor care l-au publicat,” scrie Dan Petruţ pe pagina de socializare

Foto: Dan Petrut/ Facebook

Citește și: