Liviu Dadacus - Mediafax
312 vizualizări 13 sep 2017

PNL şi USR au depus, săptămâna trecută, moţiunea simplă pe Justiţie, intitulată “PSD stăpânul justiţiei?! Chiar aşa…”, în care solicită ca PSD să renunţe la politizarea Justiţiei şi să îl demită pe ministrul Justiţiei Tudorel Toader.

Moţiunea simplă a fost dezbătută marţi în plenul Camerei Deputaţilor. În cadrul dezbaterilor, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a precizat că modificările propuse de el la legile Justiţiei sunt inspirate din legislaţia altor ţări europene, iar proiectul de lege nu are încă o formă finală.

Pe de altă parte, coaliţia PSD-ALDE a propus, miercuri, în BPR, înfiinţarea unei comisii parlamentare speciale care să pună în acord deciziile CCR cu textul Codului penal, decizia finală urmând a fi luată de către plenul reunit, convocat pentru ora 14.00.

Liderul grupului PNL din Camera Deputaţilor, Raluca Turcan, a criticat şi propunerea de înfiinţare a acestei comisii, apreciind că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, nu şi-a făcut datoria.

„Astăzi s-a confirmat că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, nu şi-a făcut datoria, pentru că în BPR, PSD şi ALDE au solicitat înfiinţarea unei comisii speciale care să pună în acord deciziile CCR şi textul Codului penal. Aceasta a fost prima declaraţie făcută de Toader la preluarea mandatului, a fost un angajament asumat. Toader a tergiversat luarea unor măruri şi privind condiţiile din penitenciare, şi pe situaţia dezacordului dintre Codul penal şi deciziile CCR (...) E o recunoaştere a incapacităţii de a lua decizii, o recunoaştere că Toader are alte preocupări în fruntea ministerului”, a spus Turcan, care a reiterat solicitarea PNL privind demisia ministrului Justiţiei.

 

Citește și: