Vasile Măgrădean
1062 vizualizări 1 dec 2018

Bannere cu mesaje precum „Anul 101. România europeană fără corupţi la putere”, „Cinste înaintaşilor! Ruşine nouă! În an centenar, România are un premier agramat controlat de un infractor. #Îndrăzneşte să crezi”, „În an centenar, Jandarmeria a reprimat brutal protestul paşnic a 100.000 de români. Să vă fie ruşine!” au fost afişate în Piaţa Avram Iancu în timpul ceremoniilor de Ziua Naţională.

Incidente la defilări, mai multe persoane au întors spatele jandarmilor

De asemenea, în timpul defilării unor subunităţi de jandarmi, mai multe persoane aflate pe traseu s-au întors cu spatele, în semn de protest.

Ceremoniile de sărbătorire a Zilei Naţionale a României au început, sâmbătă dimineaţă, în Piaţa Mihai Viteazul din Cluj-Napoca unde au fost depuse coroane de flori la statuia domnitorului, urmate de discursuri şi o paradă cu tehnică militară în Piaţa Avram Iancu.

Incidente la defilări, mai multe persoane au întors spatele jandarmilor

În cadrul manifestărilor a avut loc şi o paradă cu tehnică militară şi de intervenţie aparţinând Diviziei 4 Infanterie „Gemina” şi unor instituţii ale MAI, Piaţa Avram Iancu fiind survolată de elicoptere IAR-330 Puma şi avioane MIG-21 Lancer.

În momentul intonării Imnului Naţional, în Piaţa Avram Iancu a fost desfăşurat un drapel, de pompieri, pe clădirea Cercului Militar un tricolor cu dimensiunea de 40 X 35 m (1.400 mp), după care au avut loc discursuri ale unor oficialităţi printre care şi cel al cardinalului Francesco Monterisi, care a trasmis mesajul Papei Francisc şi felicitările cordiale ale Suveranului Pontif cu ocazia Zilei Naţionale a României.

Incidente la defilări, mai multe persoane au întors spatele jandarmilor

Ceremonia s-a încheiat cu un spectacol de artificii de zi în culorile roşu, galben şi albastru şi confeti.

Citește și: