261 vizualizări 11 iul 2018

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o atenţionare cod portocaliu de inundaţii şi pentru râurile din judeţul Dâmboviţa, după ce, anterior, judeţele Argeş, Olt şi Teleorman erau sub avertizare.

Hidrologii avertizează că, după viiturile formate anterior în amonte se vor menţine nivelurile peste cotele de inundaţie în bazinul superior al râului Colentina, judeţul Dâmboviţa.

 Atenţionarea este valabilă până miercuri, la ora 20.00.

Anterior, reprezentanţii INHGA au emis atenţionare cod portocaliu pentru râuri din judeţele Argeş, Olt şi Teleorman, valabilă până miercuri, la ora 12.00.

Hidrologii avertizează că, drept urmare a propagării viiturilor formate în amonte, se vor produce în continuare creşteri de debite şi niveluri cu depăşiri ale cotelor de inundaţie pe râurile din bazinele hidrografice Vedea – bazin superior amonte s.h. Văleni, Teleorman – bazin amonte s. h. Tătărăştii de Sus din judeţele Argeş, Olt şi Teleorman.

Atenţionarea este valabilă până miercuri, la ora 12.00.

MAI: Mai sunt evacuate preventiv, la rude, 77 de persoane din oraşul Băbeni, judeţul Vâlcea

77 de persoane din oraşul Băbeni, judeţul Vâlcea, mai sunt evacuate preventiv, la rude, anunţă Ministerul Afacerilor Interne, care precizează că, în momentul de faţă, nu sunt persoane blocate, izolate sau care să necesite intervenţia de urgenţă a salvatorilor.

"Potrivit raportării distribuitorilor de energie nu se înregistrează întreruperi în alimentarea cu energie electrică. În prezent mai sunt evacuate preventiv, la rude, 77 de persoane din oraşul Băbeni – cartierul Băbeni, judeţul Vâlcea.În ultimele 24 de ore, efectivele MAI au acţionat cu toate mijloacele tehnice avute la dispoziţie pentru evacuarea apei din case, subsoluri, curţi, precum şi pentru decolmatarea fântânilor inundate", transmite Ministerul Afacerilor Interne, prin intermediul unui comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Pompierii, jandarmii şi poliţiştii vor rămâne în teren.

Prahova: Aproximativ 90 de oameni refuză să îşi părăsească locuinţele inundate

Description: Aproximativ 90 de oameni din comuna Bărcăneşti, judeţul Prahova, puşi să îşi părăsească locuinţele inundate, în noaptea de marţi spre miercuri, refuză să facă acest lucru, pompierii intervenind pentru a scoate apa din case, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit ISU Prahova, în comuna Bărcăneşti peste 30 de locuinţe, în care locuiesc aproximativ 90 de persoane, sunt inundate. Un microbuz a fost pus la dispoziţia cetăţenilor pentru a fi evacuaţi la liceul din localitate, însă aceştia refuză să plece.

Cinci autocamioane de intervenţie, cinci autospeciale de stingere şi 10 motopompe, cu 45 de pompieri militari acţionează pentru evacuarea apei, arată sursa citată.

Inundaţii în urma ploilor abundente au fost înregistrate şi în localităţile Lipăneşti, Ploieşti, Strejnic, Zalhana, Băicoi, Plopeni, Bărcăneşti şi Brazi, unde pompierii au acţionat pentru evacuarea apei dintr-o brutărie şi din mai multe case sau gospodării.

“În zona sensului giratoriu de la Bărcăneşti carosabilul este inundat, pompierii acţionează pentru evacuarea apei printr-un dispozitiv care va traversa DN1 şi se va revărsa într-un canal de irigaţii. Din cauza unei conducte sparte, echipajele au acţionat şi pentru evacuarea apei de pe carosabil în localitatea Băicoi”, arată ISU Prahova.

Patru arbori şi stâlpi de electricitate căzuţi pe carosabil au fost îndepăraţi în localităţile Plopeni, Gornet Cricov (satul Dobrota), Păuleşti şi pe DN1 în dreptul localităţii Româneşti.

Trafic oprit pe trei drumuri naţionale şi îngreunat pe două, în urma inundaţiilor

Traficul rutier este oprit, miercuri, pe trei drumuri naţionale şi se desfăşoară cu dificultate pe două, în urma inundaţiilor din ultima perioadă, potrivit Centrului Infotrafic.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române a transmis, miercuri dimineaţa, că în urma precipitaţiilor abundente din ultima perioadă care au dus la scurgerea aluviunilor şi la acumulări de apă pe carosabil, pe trei drumuri naţionale circulaţia este oprită.

Este vorba de DN11B Târgu Secuiesc - Cozmeni, în zona localităţii Cătruşa, din judeţul Covasna, de DN2H, în localitatea Milişăuţi, pe podul de pe râul Suceava, în judeţul Suceava şi de DN 2L, în localitatea Soveja, judeţul Vrancea.

Pe DN12B, în zona localităţii Slănic-Moldova, din judeţul Bacău se se circulă pe jumătate de cale, iar pe DN15B Poiana Largului - Târgu Neamţ, în zona localităţii Petru Vodă, judeţul Neamţ, este aceeaşi situaţie, circulaţia fiind îngreunată.

Şi pe două drumuri judeţene circulaţia este întreruptă. Este vorba de DJ 252B, între localităţile Răcătău şi Pînceşti, judeţul Bacău şi de DJ 106E, între localitatea Dobra, judeţul Alba până la limita cu judeţul Sibiu.

În judeţul Prahova, din cauza apei de pe carosabil, traficul a fost deviat în comuna Bărcăneşti, astfel că de la Bucureşti către Braşov, se circulă normal pe DN1 iar din Centura de Est se intră în satul Tătărani şi se iese în Centura de Vest a municipiului Ploieşti, potrivit Centrului Infotrafic.

Totodată, circulaţia feroviară pe secţia de cale ferată 403 Braşov - Întorsura Buzăului este întreruptă pe raza localităţii Budila, din judeţul Braşov, după ce podul feroviar din localitate a fost dărâmat de viituri. Pe această secţie de cale ferată circulă însă doar garniturile unui operator privat.

Citește și: