35 vizualizări 9 ian 2020

UPDATE 3: Incendiul de la Fabrica de Electromontaj a fost stins

Pompierii anunţă că incendiul din Sectorul 3 al Capitalei, produs la Fabrica de Electromontaj a fost stins, subliniind că măsurătorile privind calitatea aerului din zonă au arătat că nu au fost constatate depăşiri ale valorilor acceptate. 

Reprezentanţii ISU Bucureşti-Ilfov anunţă că incendiul de la Fabrica de Electromontaj din Sectorul 3 al Capitalei a fost stins.

De asemenea, au fost efectuate măsurători privind calitatea aerului din zonă şi nu s-au constatat depăşiri ale valorilor acceptate.

UPDATE 2: Informare Admnistraţia Naţională de Meteorologie 

„Estimări meteorologice privind evoluţia norului de fum din zona Electroaparataj, Strada Ilioara, Sector 3 interval orar 20:00 – 08:00 Având în vedere simulările modelelor numerice rulate în cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie privind evoluţia norului de fum din zona Electroaparataj, Str. Ilioara, Sector 3, se apreciază că în cursul acestei nopţi circulaţia aerului va fi relativ slabă şi se va realiza predominant dinspre sud-vest către nord-est, astfel că evoluţia norului de fum va fi de dispersie lentă şi de deplasare către nord-est. În intervalul menţionat, în zona de interes cerul va avea înnorări. În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj”, a transmi ANM.

UPDATE 1: ISU, despre incendiul din Sectorul 3: În bazin se află acid clorhidric diluat

„În bazin se află acid clorhidric diluat, nu sunt posibilităţi de propagare”, informează reprezentanţii ISU Bucureşti-Ilfov.

Echipajele acţionează pentru protecţia vecinătăţilor.

La intervenţie au fost mobilizate 20 de autospeciale de stingere, 2 autoscări, un echipaj de descarcerare, unul CBRN şi două echipaje SMURD.

Ştire iniţială 

Cetăţenii din Capitală au fost avertizaţi prin sistemul RO-Alert cu privire la un incendiu major produs în Sectorul 3, la o fabrică, fiind sfătuiţi să elibereze căile de circulaţie şi să evite zona.

Bucureştenii au fost atenţionaţi cu privire la un incendiu de proporţii în sectorul 3.

„Incendiu major produs în Bucureşti, sector 3, strada Ilioara, la Fabrica de Electromontaj, cu degajări mari de fum. Evitaţi zona şi eliberaţi căile de circulaţie pentru a permite accesul mijloacelor de intervenţie”, este mesajul pe care l-au primit cetăţenii prin sistemul Ro-Alert.

Potrivit reprezentanţilor ISU Bucureşti-Ilfov, incendiul s-a produs la un „bazin, posibil cu zinc”, până în prezent nefiind cunoscute încă mai multe date.

Sunt degajări mari de fum, mai arată sursa citată.

„Incendiul s-a extins la nivelul acoperişului halei pe o suprafaţă de aproximativ 300 mp. Hala are o suprafaţa de aproximativ 2500 mp, construcţie P+1. Se acţionează pentru localizare”, mai transmit pompierii.

Nu sunt persoane rănite.

Citește și: