Departamentul Corespondenţi
4820 vizualizări 9 feb 2019

O femeie din judeţul Mureş a fost împuşcată în cap, din greşeală, de un poliţist care urmărea un şofer fugar. Victima a fost internată în stare gravă la Spitalul Clinic Judeţean Cluj, în Clinica de Neurochirurgie.

Incidentul s-a produs vineri seara, în jurul orei 20:00, când un echipaj rutier din cadrul Poliţiei Reghin a făcut semn unui şofer aflat în trafic să oprească. Acesta a ignorat semnalul şi şi-a văzut de drum. Imediat, poliţiştii au dat în consemn maşina colegilor aflaţi în direcţia spre care se îndrepta fugarul.

În zona localităţii Aluniş, un echipaj al Secţiei rurale de Poliţie Brâncoveneşti a ajuns din urmă autoturismul fugarului şi i-a făcut semn să oprească, dar nici de această dată şoferul nu s-a conformat.

Pentru a-l determina să oprească, unul dintre poliţişti a tras un foc de armă asupra autoturismului, însă, nu numai că nu a reuşit să-l nimerească, ci glonţul a lovit în cap o femeie care mergea liniştită pe trotuar. Imediat, poliţiştii au abandonat urmărirea autoturismului şi i-au acordat primele îngrijiri victimei, solicitând şi intervenţia unei ambulanţe.

Femeia, în vârstă de 59 de ani, a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgenţe Mureş, iar apoi transferată, în stare gravă, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Cluj - Secţia de Neurochirurgie.

”Pacienta a fost operată azi-dimineaţă (sâmbătă - n.red.), s-a reuşit extragerea glonţului, iar acum este internată la Secţia ATI. Este în comă indusă, intubată, ventilată, iar mâine dimineaţă (duminică – n.red.) se va face o examinare CT, să vedem situaţia locală şi după aceea se va decide”, a declarat dr. Adina Golea, directorul medical al spitalului clujean.

Şoferul fugar a fost oprit în localitatea Răstoliţa, de un alt echipaj de Poliţie şi au fost aplicate măsurile legale. În acest dosar, polliţiştii fac cercetări pentru stabilirea tuturor împrejurărilor care au dus la producerea incidentului.

Nu este singura femeie împuşcată accidental vineri seara. O tânără de 29 de ani, contabilă a Primăriei Poboru, judeţul Olt, a fost rănită în umăr de un prieten de familie, în timp ce mergeau la o partidă ilegală de vânătoare.

Iniţial, poliţiştii au crezut varianta că accidentul s-ar fi produs acasă, în timp ce soţul victimei îşi curăţa arma de vânătoare. Ulterior, în urma cercetărilor, şi-au dat seama că prea multe elemente nu se potrivesc.

În realitate, doi prieteni au plecat împreună cu soţiile la o partidă de vânătoare ilegală pe raza comunei Poboru. La un moment dat, femeia de 29 de ani, care era pasageră pe bancheta din spate a maşinii, a fost împuşcată accidental cu arma de vânătoare deţinută în mod legal de prietenul soţului. Din cauza stării grave, femeia a fost transferată la o unitate spitalicească din Bucureşti, după ce a primit primele îngrijiri la spitalul din Slatina. Ea are o plagă împuşcată la nivelul umărului.

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă şi braconaj cinegetic.

 

Citește și: