Dragos Suciu
293 vizualizări 31 oct 2018

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Neamţ au declarat, corespondentului Mediafax, că în urma exploziei la blocul de locuinţe de pe strada Dimitrie Leonida din Piatra Neamţ, urmate de incendiu, există trei victime.

”Incendiul s-a propagat până la etajele superioare şi inclusiv la acoperiş. Din primele informaţii avem trei victime care au fost transportate la spital. Mai e o persoană evacuată cu autoscara de la etajul 4. Mai sunt 4-5 persoane cu atac de panică, li se acordă asistenţă medicală. În momentul de faţă se lucrează la localizarea şi stingerea incendiului”, arată ISU Neamţ.

Potrivit sursei citate, până la ora transmiterii acestei ştiri, nu există informaţii potrivit cărora ar fi murit cineva, însă o persoană prezintă arsuri puternice pe o suprafaţă mare din corp.

„Locuiesc în blocul de vizavi. Stăteam cu soţia în casă şi s-a simţit un suflu extraordinar de puternic şi un zgomot înfiorător, s-au scuturat geamurile. Am ieşit repede afară şi când am ajuns acolo, am văzut foarte mult fum. Am urcat în scara blocului de peste drum. Flăcări foarte puternice, erau oameni blocaţi la etajul 2. Toţi alergau să mute maşinile. Cu greu au venit de jos trei oameni. Mă ajutau să spargem uşa, să-l eliberam pe cel de la etajul 2, pentru că striga omul îngrozit în casă. Nu ştiu daca era lovit de sticla spartă, pentru că s-au spart geamurile la blocurile din jur, dar foc la el nu avea. Nu am reuşit să spargem uşa. Au venit pompierii până la urmă”, a relatat Vasi Negură, un martor ocular, pentru Digi 24.

incendiu piatra neamţ

Pompierii au ajuns în cinci minute de la deflagraţie, a precizat martorul ocular. „Nu puteai sta pe casa scării, pentru că focul era prea puternic, căldura prea mare”, a povestit martorul.

La faţa locului sunt mobilizaţi circa 30 de pompieri. O parte lucrează la stingere, iar ceilalţi caută din apartament în apartament alte posibile victime.

Locatarii din bloc s-au autoevacuat. Nu se cunosc, deocamdată, cauzele izbucnirii incendiului.

Flăcările s-au manifestat de la al doilea la al 4-lea etaj, inclusiv la acoperiş.

La locul incendiului au intervenit 5 autospeciale de stingere, 2 autoscări şi descarcerare grea. 2 ambulanţe SMURD, o autospecială pentru victime multiple şi 4 ambulanţe SAJ Neamţ sunt prezente, de asemenea, la locul exploziei.

Foto: Romel Alexandru Birjoveanu/ Facebook

Citește și: