Laura Petrescu
245 vizualizări 14 sep 2018

Directorul DSP Prahova, Ioana Loghin, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că angajaţii instituţiei pe care o conduce fac, vineri, o anchetă epidemilogică, după ce 19 elevi de la Şcoala ”Grigore Moisil” din Ploieşti au ajuns la spital, acuzând stări de vomă, greaţă sau dureri de burtă.

“Deocamdată nu ştim care este cauza îmbolnăvirii. Vom vedea la finalul anchetei epidemilogice. Cert este că 14 copii s-au prezentat la Spitalul de Pediatrie, iar alţi 5 la secţia Infecţioase. Facem verificări şi la spital şi la şcoală”, a declarat Loghin.

La rândul său, inspectorul şcolar general, Nicolae Angelescu, a declarat că elevii nu aveau cum să se îmbolnăvească de la alimentele distribuite prin programul Laptele şi Cornul, întrucât în Prahova acest program nu a fost încă început.

Purtătorul de cuvânt al ISJ Prahova, Aurel Graur, a declarat că o posibilă sursă a îmbolnăvirii ar putea o enterocolită virală.

“Nu au mâncat nimic în comun. Am luat legătura cu conducerea şcolii şi cel mai probabil este vorba de o enterocolită virală. Este un virus care se transmite foarte repede. Regula de bază este spălatul de mâini”, a declarat Graur.

Conducerea Şcolii ”Grigore Moisil” a refuzat să dea declaraţii.

Citește și: