Luiza Paraschivu
807 vizualizări 5 nov 2019

Elevii unei şcoli şi locatarii mai multor blocuri din Craiova au rămas fără căldură şi apă caldă din cauza unor avarii.

În schimb, unele străzi din oraş s-au transformat în adevărate „piscine”, marţi, după ce s-a spart şi o conductă de apă rece.

Potrivit unor angajaţi ai societăţii care furnizează agent termic în Craiova, avariile s-au produs din cauza ţevilor vechi.

„Ţevile sunt vechi, a intervenit o avarie pe reţeau blocurilor, am intervenit şi s-au schimbat conductele şi se va livra căldură. Problema a fost rezolvată, a mai rămas cu apa caldă”, a declarat Ovidiu Ghelvit, şeful de sector al furnizorului de căldură.

Părinţii s-au plâns că la Şcoala Generală „Nicolae Bălcescu”, copiii au stat luni şi marţi cu gecile pe ei în timpul orelor.

Conducerea şcolii se consolează cu gândul că nu doar şcoala e în situaţia asta şi mizează pe căldura divină.

„Căldură nu este de ieri, de când s-a defectat conducta de apă termică (...) Sunt şi blocuri, nu numai şcoala. Sunt şi blocuri destul de multe din cartier care nu au agent termc de ieri de dimineaţă. (…) aşa cum vedeţi. Dumnezeu ne iubeşte pe noi, dascălii, fapt pentru care se vede că este soare şi căldura de afară ne ajută, temperaturile sunt ok şi acceptabile”, a declarat Ionuţ Vădeanu, director adjunct al Şcolii „Nicolae Bălcescu” din Craiova.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Craiova, avariile vor fi remediate până marţi seara.

Citește și: