Ioana Sfârlea
47 vizualizări 3 iun 2019

Echipele firmei de furnizare a curentului electric intervin, luni, în zona de sud a judeţului Alba, unde 407 familii, din 5 sate, au rămas nealimentate de la reţea, în urma în urma furtunilor din ultima perioadă.

„Sunt 15 posturi de transformare, cu 407 abonaţi fără curent în Tonea, Mărgineni, Purcareţ, Văratec, Călene, se intervine cu 3 echipe în total 25 oameni pentru remediere”, a transmis ISU Alba.

Cătălin Kovacs, purtătorul de cuvânt al ISU Alba a precizat că este vorba de un stâlp de susţinere a firelor de curent, care s-a prăbuşit. Acesta a mai spus că în localităţile Strungari, Plaiuri I, Plaiuri II şi Răchita unde, la sfârşitul săptămânii au fost inundaţii, sunt alimentate prin grup electrogen.

O atenţionare meteorologică de cod portocaliu a fost emisă, luni, pentru sudul judeţului Alba, valabilă până marţi dimineaţa, la ora 06.00. În zona localităţilor Cugir, Şugag, Săsciori, Pianu, Săliştea, Gârbova sunt prognozate ploi abundente 40 -80 l/mp, descărcări electrice. De asemenea, pentru tot judeţul Alba este valabilă o atenţionare cu cod galben, valabilă până marţi, la ora 10.00, fiind prognozate instabilitate atmosferică, vijelii, grindina, averse 25 – 40 l/mp.

 

Citește și: