Loredana Ficiu
152 vizualizări 4 iun 2019

Reprezentanţii Secţiei Drumuri Naţionale Târgu-Jiu au propus, marţi dimineaţa, redeschiderea circulaţiei rutiere pe DN 67C, care leagă judeţele Alba, Vâlcea, Hunedoara şi Gorj pe traseul montan, după ce o comisie a verificat drumul.

Accesul maşinilor va fi permis numai pe timpul zilei, între orele 08.00-20.00.

„Noi încă suntem aici, în vârful muntelui. Propunem deschiderea. Se va deschide Transalpina. Astăzi (marţi – n.r.) sunt întrunite toate condiţiile pentru a se putea circula pe Transalpina”, a declarat, corespondentului Mediafax, Ion Tudor, directorul SDN Târgu-Jiu.

O comisie formată din reprezentanţi ai Drumurilor Naţionale, ai Poliţiei, Salvamontului şi de la ISU Gorj a verificat drumul.

„Căderi de pietre vor fi şi atunci când nu e zăpadă şi nu se pot opri, pentru că natura lucrează. Este un risc pe care fiecare trebuie să şi-l asume”, a declarat Sabin Cornoiu, şeful Salvamont Gorj.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj, şi în acest an se menţine restricţia de 30 de kilometri la oră, precum şi cea prin care se interzice accesul pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone.

Decizia privind redeschiderea Transalpinei va fi anunţată, marţi, de reprezentanţii CNAIR.

Citește și: