Bianca Pavaluca
1288 vizualizări 11 feb 2019

Preşedintele SUA a propus mai mulţi membri ai cluburilor sale de golf în funcţii diplomatice, aceasta fiind şi metoda prin care Adrian Zuckerman, avocat în domeniul imobiliar, a fost nominalizat pentru funcţia de ambasador al Statelor Unite în România, informează USA Today.

Pentru Africa de Sud şi Republica Dominicană, Donald Trump a propus vechi membri ai reşedinţei sale private Mar-a-Lago din Palm Beach, Florida. De asemenea, pentru a reprezenta guvernul SUA în Ungaria, a ales o persoană dintr-un alt club din Florida, operat de companiile private ale preşedintelui, dezvăluie publicaţia americană.

Trump este proprietarul mai multor cluburi de golf din Statele Unite, iar persoanele care au fost propuse pentru funcţii diplomatice sunt clienţi ale acestora. Pentru a deveni membru al cluburilor de golf deţinute de Donald Trump, trebuie să plăteşti o taxă de iniţiere de minim 100.000 de dolari, plus o taxă de câteva mii de dolari anual. Potrivit declaraţiilor fiscale ale lui Donald Trump, cluburile de golf pe care le deţine în SUA i-au adus încasări de 600 de milioane de dolari în 2015 şi 2016.

Posturile de ambasador sunt de mult timp între premiile politice alese de Administraţia de la Washington, iar preşedinţii le acordă frecvent prietenilor, aliaţilor politici şi donatorilor importanţi din campanie.

De la preluarea mandatului, liderul de la Casa Albă a numit cel puţin opt persoane identificate ca actuali sau foşti membri ai clubului său, în posturi de conducere din administraţia sa. USA Today a descoperit cinci dintre cei numiţi la mijlocul lui 2017, provocând critici că selecţiile au estompat graniţa dintre îndatoririle sale publice şi interesele sale financiare private. Casa Albă a refuzat să comenteze modul în care Administraţia a selectat ambasadorii propuşi în funcţie.

Cele trei persoane care au fost propuse pentru funcţii de ambasador în anul 2018 au devenit membri ai cluburilor lui Donald Trump înainte ca acesta să preia funcţia de preşedinte. De asemenea, au refuzat să ofere detalii despre procesul în urma căruia au fost nominalizaţi.

Preşedintele Donald Trump a propus-o pe Lana Marks, creator de modă, în funcţia de ambasador al Statelor Unite în Africa de Sud.

 

 

Pentru funcţia de ambasador al Statelor Unite în România, liderul de la Casa Albă l-a propus în funcţie pe Adrian Zuckerman, avocat în domeniul imobiliar din New York, membru al unui club de golf al lui Donald Trump din oraşul Bedminster, New Jersey.

Donald Trump l-a propus ambasador în România pe un membru al cluburilor sale de golf

Zuckerman şi-a înregistrat scorul la golf în clubul lui Trump, un serviciu despre care clubul a spus că este disponibil numai membrilor. Scorurile pe care le-a publicat pe un site public arată că a jucat la club de opt ori în 2017, în zilele când Trump era acolo.

Senatul Statelor Unite a încheiat anul 2018 fără a confirma funcţiile lui Marks sau Zuckerman. Trump i-a nominalizat din nou pe cei doi în luna ianuarie.

Senatul Statelor Unite i-a trimis înapoi preşedintelui Donald Trump, din raţiuni procedurale, propunerea privind numirea lui Adrian Zuckerman în funcţia de ambasador în România, liderul de la Casa Albă fiind nevoit să reformuleze nominalizarea.

Preşedintele Donald Trump îl nominalizase pe 25 iulie 2018 pe Adrian Zuckerman pentru postul de ambasador al Statelor Unite la Bucureşti. Pentru confirmare în funcţia de ambasador, nominalizarea trebuie aprobată de Senatul SUA.

Adrian Zuckerman a fost admis în baroul din New York în anul 1984, în prezent fiind partener al firmei internaţionale de avocatură Seyfarth Shaw LLP. Acesta a activat peste 30 de ani în reprezentarea unor companii de imobiliare multinaţionale, naţionale şi locale. Zuckerman a deţinut şi funcţia de judecător în cadrul Consiliului pentru activităţi imobiliare. De asemenea, este membru al unei comisii din cadrul Kids Corp., o organizaţie non-profit care ajută copiii defavorizaţi din Newark, New Jersey.

Adrian Zuckerman a emigrat din România în Statele Unite la vârsta de zece ani, fiind fluent în limba română.

Foto: Hepta/ Captură

 

 

Citește și: