Departamentul Corespondenţi - Mediafax
669 vizualizări 12 ian 2018

Potrivit DIICOT, procurorii au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor Ebetiuc Mircea Fabian, Şerban David şi Şerbănică Alexandru Ionuţ pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc şi mare risc în formă continuată.

„La data de 11.01.2018, inculpaţii Ebetiuc Mircea Fabian, Şerban David şi Şerbănică Alexandru Ionuţ au fost surprinşi in flagrant, în timp ce încercau să tranzacţioneze 1.122 comprimate MDMA şi 73 fragmente de comprimate MDMA, a căror valoare pe piaţa neagră, în zona dealerilor de droguri, este de aproximativ 52.000 de lei. La momentul surprinderii în flagrant inculpaţii, cu scopul de a se sustrage de la urmărirea penală, au încercat să fugă cu autoturismul lovind lucrătorul de poliţie aflat în exercitarea atribuţiunilor de serviciu, acesta din urmă fiind luat pe capota autoturismului şi aruncat, în urma impactului prezentând lovituri în zona cranio-cerebrală”, se arată în comunicatul DIICOT.

De la domiciliul celor trei au fost ridicate, vineri, după percheziţii, 32 comprimate MDMA, 73 fragmente de comprimate MDMA, 188,10 grame cannabis, precum şi bunuri destinate preparării drogurilor pentru consum (grinder şi cântar electronic şi 2.100 de lei, susceptibili de a proveni din traficul ilicit de droguri.

În urma cercetărilor efectuate, anchetatorii spun că inculpaţii fac parte dintr-un grup infracţional organizat specializat în traficul intern şi internaţional, comercializarea şi consumul de droguri de risc şi mare risc.

Potrivit DICOT, liderul grupării a preluat mai multe colete cu droguri, expediate din Spania, prin intermediul unor firme de transport internaţional. Ulterior, atât el, cât şi ceilalţi membri (studenţi) care au aderat la grupare, le-au distribuit pe raza judeţelor Timiş, Mehedinţi, Caraş-Severin şi Arad.

Cei trei inculpaţi vor fi prezentaţi Tribunalului Timiş cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Citește și: