Departamentul Social - Mediafax
543 vizualizări 29 nov 2018

Peste 12 000 de tineri în vârstă de 18 ani, dintre care aproape 450 din România, vor călători gratuit cu trenul anul viitor în Uniunea Europeană (UE) până la 30 de zile prin Programul „DiscoverEU”. Ajuns acum la a doua ediţie, programul a fost inclus de eurodeputatul Siegfried Mureşan în bugetul UE pentru anul 2018.

„Programul «DiscoverEU» a fost lansat anul acesta în urma unei finanţări de 12 milioane de euro pe care am solicitat-o, în calitate de negociator-şef al Parlamentul European, din bugetul UE 2018. În prima ediţie a acestui proiect, 15.000 de tineri din Europa, dintre care aproape 600 de tineri din România, au călătorit gratuit cu trenul vara aceasta în ţările membre UE. Datorită succesului înregistrat, am hotărât să lansăm astăzi o nouă sesiune de înscrieri pentru ca 12.000 de tineri din Europa, dintre care aproape 450 de tineri din România, să poată călători gratuit şi anul viitor”, a declarat Siegfried Mureşan, potrivit unui comunicat de presă remis Mediafax.

Eurodeputatul a postat un mesaj pe pagina de Facebook prin care îi încurajează pe tineri să se înscrie.

Înscrierile pentru a beneficia de un permis de călătorie prin Programul „DiscoverEU” au loc în perioada 29 noiembrie - 11 decembrie 2018 pe platforma online de înscrieri.

Se pot înscrie la Programul „DiscoverEU” tinerii care au 18 ani la data de 31 decembrie 2018 (adică sunt născuţi între 1 ianuarie 2000 şi 31 decembrie 2000, inclusiv) şi care deţin cetăţenia uneia dintre ţările membre ale Uniunii Europene.

Cei 12.000 de câştigători vor beneficia de un bilet gratuit de tren de până la 30 de zile cu care pot călători în Uniunea Europeană în perioada 15 aprilie - 31 octombrie 2019. Tinerii pot călători individual sau în grup de maximum 5 persoane, în funcţie de modalitatea în care aleg să se înscrie la program.

"O călătorie prin Europa este o experienţă unică ce va schimba complet perspectiva tinerilor despre ce şcoli vor să urmeze, ce abilităţi să dobândească pentru a avea succes în carieră, ce limbi vor să studieze la universitate. În plus, 65% din angajatori apreciază experienţa internaţională a viitorilor angajaţi, aşadar, acest program reprezintă un plus pentru viitoarea carieră a tinerilor participanţi", a mai afirmat Mureşan.

Programul DiscoverEU încearcă să se opună sentimentului de populism şi să promoveze Europa prin garantarea unui acces mai uşor la schimburile culturale.

Liderul partidului Partidului Popular European Manfred Weber este iniţiatorul acestei idei şi cel care a introdus proiectul în Parlamentul European.

Foto: Hepta

 

Citește și: