365 vizualizări 11 aug 2017


Orchestra ”Bigg Dimm a’Band” din Cluj, parte a Proiectului ”Sunset Sea-mphony 2017”, care se desfăşoară, timp de o lună, în zona Cazinoului din Constanţa, a cântat, vineri, de la ora 15.00, chiar în timpul unui spectacol al delfinilor.

”Suntem încântaţi de acest lucru şi suntem siguri că a fost o experienţă inedită, atât pentru spectatori, cât şi pentru delfini”, a declarat Georgiana Rusu, organizatorul proiectului Sunset Sea-mphony 2017.

Directorul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa, Adrian Bîlbă, s-a declarat bucuros de această propunere, care se leagă de programul educativ al Delfinariului.

”Am reacţionat pozitiv şi bucuros la propunerea celor de la Sunset Sea-mphony de a performa la o reprezentaţie de la Delfinariul din Constanţa. Avem condiţii foarte bune de vizitare, de reprezentaţii, chiar dacă este caniculă. Avem o încăpere foarte bine climatizată. (…) Se leagă de programul nostru educativ, prin care transferăm interesul şi grija noastră faţă de animale, responsabilitatea noastră faţă de biodiversitate. Muzica simfonică poate că realizează nişte deschideri suplimentare de porţi sufleteşti în ceea ce priveşte legătura omului cu aceste frumoase mamifere marine”, a declarat Adrian Bîlbă.

Pentru a asista la spectacol, spectatorii au trebuit să achite numai contravaloarea unui bilet obişnuit de acces la Delfinariu.

Proiectul „Sunset Sea-mphony 2017” a debutat în data de 29 iulie, pe faleza Cazinoului din Constanţa.

Concertele vor continua zilnic, până pe 27 august. Publicul poate asista în mod gratuit la toate concertele de pe faleză. Repertoriul concertelor este variat, accesibil pentru publicul larg şi cuprinde piese celebre de muzică simfonică precum şi adaptări pentru interpretarea cu instrumente clasice ale unor melodii cunoscute, evergreen-uri, hit-uri pop-rock româneşti şi străine, cântece cunoscute de muzică populară românească sau melodii celebre de pe coloana sonoră a filmelor. Pentru o cât mai mare diversitate muzicală, au fost stabilite mai multe repertorii distincte a câte 60 de minute, care vor fi prezentate fără ca programul să fie acelaşi.

Citește și: