Ionut Muresan
6939 vizualizări 3 dec 2018

”Revocă măsura preventivă a controlului judiciar dispusă faţă de inculpatul Boureanu Cristian Alexandru, prin încheierea de şedinţă pronunţată la data de 2.08.2017 de Judecătoria sector 1 Bucureşti rămasă definitivă prin încheierea nr. 730/C/11.08.2017 a Tribunalului Bucureşti. Definitivă”, au scris judecătorii în minuta deciziei.

Pe 29 noiembrie, fostul parlamentar a fost audiat în faţa magistraţilor Curţii de Apel Bucureşti, unde procesul se află în faza de apel. Cristian Boureanu - condamnat pe o pedeapsă de doi ani şi două luni de închisoare cu suspendare - s-a declarat nevinovat şi a povestit în faţa instanţei momentele de dinainte şi după conflictul cu poliţistul rutier.

”Am întrebat de ce am fost opriţi şi de ce vin la mine şi doi poliţişti mi-au spus «Bourene, să vedem acum cât eşti de şmecher». A urmat un schimb de replici, am întrebat de ce mă legitimează pe mine, şi nu pe şofer, să îmi spună motivul opririi văzând ca vorbeşte anormal şi că mă acuză de nişte lucuri pe care nu le făcusem”, a precizat Cristian Boureanu.

Ulterior, acesta s-a legitimat în faţa echipajului de Poliţie, dar recunoaşte că, în acelaşi timp, a folosit expresii jignitoare la adresa poliţiştilor, ca urmare a faptului că a fost provocat, era în stare de ebrietate, iar agenţii de poliţie ar fi lovit-o pe iubita lui care se afla în autoturism şi filma întreg evenimentul.

Magistraţii Judecătoriei Sectorului 1 l-au condamnat la doi ani şi două luni de închisoare cu suspendare pe Cristian Boureanu în dosarul în care acesta este acuzat de ultraj. Judecătorii au achitat-o pe iubita lui Boureanu, Laura Dincă, pentru mărturie mincinoasă. Judecătorii l-au mai obligat pe Cristian Boureanu să îi plătească lui Andrei Ovidiu, poliţistul pe care Cristian Boureanu l-ar fi lovit în noaptea în care a avut loc incidentul, 7.000 de euro daune morale.

Boureanu, în luna iunie: Nu l-am atins pe poliţist

Deşi înregistrarea incidentului a fost văzută pe internet de toată ţara şi a fost condamnat la doi ani şi două luni de închisoare cu suspendare pentru ultraj, fostul parlamentar Cristian Boureanu continuă să susţină că nu l-a atins pe poliţistul respectiv.
 
"Respect decizia judecătoarei şi apreciez că cineva a citit cu adevărat ce s-a întâmplat acolo şi s-a uitat pe probele existente pentru că sunt probe care nu au ajuns la dosar. O singură concluzie vreau să trag. M-am legitimat şi decizia de astăzi arată foarte clar că nu există acuzaţia că nu m-am legitimat. M-am legitimat conform legii, cu nume, prenume, data naşterii, cu document emis de Ministerul Transporturilor în România şi cu adresa din buletin. NU L-AM ATINS PE POLIŢIST. Nu i-am rupt uniforma, eu am fost acuzat pentru că l-am degradat, i-am rupt epoleţii şi uniforma. Uniforma este întreagă şi a fost întreagă tot timpul. Nici poveste că l-am imobilizat, i-am prins mâna la spate şi i-am făcut fractură de mână. Am fost acuzat de asta pe perioada cât am fost în arest. Nu i-am prins degetul la uşă. Există filmarea publică, camerele MAI, ale administraţiei publice locale care arată foarte clar că uşile s-au închis o singură dată", a declarat miercuri, Cristian Boureanu, la ieşirea de la instanţă.

Solicitat să comenteze cum i se par daunele pe care trebuie să le plătească, fostul parlamentar apreciază că este vorba despre o chestiune uzuală.

Iubita lui Cristian Bourean, Laura Dincă, a fost achitată pentru mărturie mincinoasă.

"Am încredere în Dumnezeu. Ştiu ce s-a întâmplat. Pot să dorm pe o ureche. Cred că cea mai grea palmă este cea de la Dumnezeu. O palmă o iei de la un om, treci, asta este, dar cea mai grea este de la Dumnezeu. Trecem peste toate", a declarat Laura Dincă.

Magistraţii Judecătoriei Sectorului 1 l-au condamnat miercuri, la doi ani şi două luni de închisoare cu suspendare pe Cristian Boureanu, în dosarul în care este acuzat de ultraj şi au achitat-o pe iubita acestuia, Laura Dincă, pentru mărturie mincinoasă.

 

Pe 9 iunie 2017, în jurul orelor 1:30, maşina în care se afla Cristian Boureanu a fost oprită în trafic, în zona Piaţa Charles de Gaulle din Sectorul 1 al Capitalei, de un echipaj de Poliţie rutieră. Procurorii susţin în rechizitoriu că acesta "s-a manifestat violent, la momentul solicitării documentelor de identitate de către un agent de poliţie din cadrul DGPMB - Brigada Rutieră, în sensul că l-a ameninţat pe acesta, i-a prins degetele mâinii drepte prin închiderea portierei autoturismului, i-a răsucit mâna stânga, i-a rupt cămaşa uniformei de serviciu şi l-a lovit cu genunchiul în zona inghinală, provocându-i leziuni traumatice care pot necesita un număr de 15-20 zile de îngrijiri medicale".

Reprezentantul Ministerului Public a cerut la ultimul termen din dosarul lui Cristian Boureanu, aflat pe rolul Judecătoriei Sectorului 1, o pedeapsă orientată spre mediu pentru fostul deputat, adică doi ani şi şase luni de închisoare cu executare, pentru ultraj.

 

De asemenea, pentru iubita lui Boureanu, Laura Dincă, procurorul a cerut o pedeapsă cu suspendare, sub supraveghere doi ani, dar şi 30 de zile de muncă în folosul comunităţii, pentru mărturie mincinoasă. În instanţă, Andrei Ovidiu, poliţistul pe care Cristian Boureanu l-a lovit în noaptea incidentului, a cerut 200.000 de euro daune morale.
 

 

Citește și: