Nicolae Oprea
10479 vizualizări 10 oct 2018

”Noi apreciem că a acţionat cu intenţie, a prevăzut urmările. Vă solicităm să aveţi în vedere criteriile generale. A săvârşit acţiunile contra vieţii într-o modalitate extrem de gravă din care rezultă ferocitatea şi cruzimea inculpatei. Pe latura penală, noi solicităm pedeapsa în detenţie de 10 ani pentru tentativă de omor. Pentru omor, solicităm condamnarea la detenţie pe viaţă şi pedepse accesorii”, a cerut procurorul de caz magistraţilor Tribunalului Bucureşti.

Când i s-a dat ultimul cuvânt, Magdalena Şerban a susţinut şi pentru ea a fost o traumă tragedia de la metrou, de care ar fi şocată şi acum.

”Regret faptele comise şi luaţi în calcul boala de care sufăr. Am fost la ospiciu şi în Spania. Aş vrea ca tot ce plătesc să fie cu factură (referitor la daune morale cerute, n.r.), pentru că eu sunt gestionară. Şi acum sunt şocată de ce s-a întâmplat. Şi sufăr foarte mult, şi pentru mine este o traumă”, a spus Magdalena Şerban.

În apărarea ei, avocatul Magdalenei Şerban a precizat că, deşi femeia pare normală, are nevoie de ajutor pentru că în momentele de delir, ar prezenta tendinţe de ucidere.

”Inculpata a avut o poziţie de regret şi nu are antecedente penale. Luaţi în vedere ca raportul psihiatric spune că discernământul inculpatei era mult scăzut. De asemenea, are şi tulburare delirantă. Aparent pare normală, însă în momentele de delir, are tendinţe de suicid sau de ucidere. Aceste persoane nu solicită ajutor, sunt aduse de familie. Mi-a spus că regretă foarte mult că nu lua tratament în perioada comiterii faptelor. Suntem de acord cu măsura obligării de tratament. În ceea ce priveşte partea civilă, este de acord să plătească daune materiale. Cu privire la daunele morale, vă rugăm să le respingeţi”, a spus apărătorul Magdalenei Şerban.

Iubitul fetei care a murit împinsă sub metrou de Magdalena Şerban întâmpină greutăţi de când ea nu mai e: ”Aveam o relaţie din 25 decembrie 2015 cu Alina. Eram foarte apropiaţi şi locuiam împreună la parinţii mei. Urma să ne căsătorim. Ea participa la cheltuielile necesare casei. Viaţa mea a fost destul de grea după acest incident. Am avut o stare destul de deteriorată şi plângeam foarte des, dar am avut noroc cu prietenii şi cei apropiaţi care au avut grijă de mine”. El îi cere Magdalenei Şerban daune în valoare de 100.000 de euro.

Apărătorul Alexandrei Anne-Mary Costache, fata care a reuşit să se salveze, a spus că tânăra cere despăgubiri materiale şi morale, ea încă fiind consiliată psihologic.

”Solicităm să obligaţi inculpata la plata de daune materiale, contravaloarea plăţilor pentru şedinţele de psiho-terapie ale victimei, dar şi pentru şedinţele de psihoterapie care vor urma. Este nevoie de şedinţe pe o durată îndelungată. Are probleme de stres post-traumatic. Psihologul care o consiliază consideră că nu se pune, deocamdată, problema unei vindecări. Dacă cineva apare brusc lângă ea, îi crează probleme. Despăgubirile materiale sunt în cuantum de 12.000 de lei. Despăgubirile morale sunt de 50.000 de euro”, a cerut avocatul.

Magdalena Şerban a fost arestată preventiv la finele anului 2017, pentru că a împins două tinere în faţa metroului, una dintre acestea decedând în urma impactului cu trenul, cealaltă reuşind să se salveze la timp. Femeia a fost supusă unei expertize psihiatrice, care s-a încheiat în luna februarie 2018 şi a dovedit că aceasta poate răspunde penal.

Magdalena Şerban, despre CRIMA ÎNGROZITOARE de la Dristor: Mi-au venit gânduri negreLa audierea din luna septembrie în faţa magistraţilor Tribunalului Bucureşti, Magdalena Şerban a pretins că le-a atacat pe cele două tinere pentru că avea gânduri negre.

”În luna decembrie, am fost concediată de la Carrefour şi mediul meu de trai s-a redus. În zilele în care s-au întâmplat accidentele, am căzut moral, îmi căutam de serviciu. Am căutat serviciu la chioşcurile de la metrou în ziua aceea. Am avut o ameţeală şi am avut o gândire negativă. Vreau să se ia în considerare boala mea, am fost internată şi în Spania. În decembrie 2017 m-am simţit foarte rău, pentru că eram nefolositoare. Am avut gânduri negre şi de aceea s-au intamplat aceste accidente. Regret faptele comise. Nu este caracteristic pentre mine. Am lucrat în comerţ şi mereu am fost în slujba indivizilor, atât în Spania, cât şi în Romania”, a declarat Magdalena Şerban în instanţă.

Femeia le-a spus judecătorilor că prima fată pe care a împins-o în faţa metroului, dar care a reuşit să se salveze la timp, semăna cu o tânără la care a mers în Spania.

”Mi-au venit gânduri negre, să o împing pe podeaua dintre staţii. Pe prima fată am văzut-o prima dată cand aştepta metroul. Nu cunosc staţiile de metrou. Am împins-o o dată, după care m-a împins şi ea, apoi am împins-o şi eu, ca să nu cad pe podea. A opus rezistenţă. A venit metroul şi am plecat, am ieşit afară, am mâncat şi am cautat iar de serviciu pe la magazine şi am întrebat daca au nevoie de vânzător, nu am găsit şi m-am întors la metrou”, a mărturisit Magdalena Şerban.

În privinţa celei de-a doua fete împinse, care a murit în urma impactului cu trenul, Magdalena Şerban recunoaşte că nu a încercat deloc să o ajute.

”Pe peron, mă uitam la mai multe persoane şi vedeam negru în jurul meu, la fiecare, ce face. Pe o fată care a venit mult spre mine în faţa mea am împins-o fără să-mi dau seama. A căzut pe şine şi nu se putea ridica de acolo pentru că era înălţime mare. Doar un bărbat ar fi putut să o scoată de acolo. Când era cazută, striga dacă pot să-i iau geanta, moment în care eu am dat cu piciorul în geantă. Fata era cu mâinile întinse, iar geanta era în una din mâinile ei. Nu am încercat să o ajut şi nu am văzut lovitura dată de metrou pentru că am plecat.(...) Toate persoanele care erau acolo au văzut că era cineva pe şine, dar nu a sărit nimeni pentru că venea metroul. Am plecat de acolo şi am auzit ţipete, dar eu eram deja pe scările rulante. Apoi am plecat să-mi cumpar pantaloni şi de acolo m-a luat Poliţia. Am stat două ore să-mi cumpăr pantaloni. Nu m-am întrebat ce a păţit persoana pe care am împins-o pe şină, pe mine mă interesa să-mi gasesc pantaloni mai ieftin. Regret faptele comise.(...) A doua fată nu a opus rezistenţă, pentru că era mai slăbuţă. Nu m-am gândit să le imping pe fete le fel. Nu m-am gândit la aşa ceva. Nu ştiu de ce nu a opus rezistenţă a doua fată, poate era şi mai neatentă,” a explicat criminala.

Judecătorii au audiat-o şi pe Alexandra Anne-Mary Costache, fata care a reuşit să se salveze. Ea a povestit că, în acele momente, nimeni nu i-a sărit în ajutor.

”M-am gândit că o să mor, când a încercat să mă împingă a doua oară. Am avut un reflex de a mă răsuci. Am auzit mai mulţi oameni care strigau şi veneau spre mine. Repeta într-una că i-am luat banii. Ea continua să spună asta şi arăta spre buzunarul ei. Atunci m-am uitat bine la ea şi am văzut că era foarte calmă si foarte hotărâtă. Am fugit să prind metroul pentru că îmi era foarte frică. Ea a rămas pe peron. M-am uitat în jur, două persoane care au vazut momentul discutat despre acest moment. Nimeni nu a avut nicio reacţie, de parcă nu s-a întamplat nimic. Am izbucnit în plâns, dar nimeni nu mă băga în seamă. Am ajuns la cabinetul denstistului. M-am mai calmat, a venit tata şi a sunat imediat la 112. Foarte dezamăgit mi-a zis că Poliţia ne pune pe noi să cercetăm la Costin Georgian să vedem ce s-a întâmplat. Am fost acolo, de unde am fost trimis la Unirii”, a declarat Alexandra Anne-Mary Costache.

Fata a aşteptat câteva ore până poliţiştii au descoperit imaginile de pe camerele de supraveghere care au surprins momentul.

”Când am ajuns la Unirii, un domn poliţist ne-a întrebat ce s-a întâmplat şi ne-a rugat să mai aşteptam, că mai avea un caz înainte, de furt de geantă. Am aşteptat un timp destul de lung, vreo două ore. La un moment dat, poliţistul ne-a invitat înăuntru şi a căutat înregistrarea de la Costin Georgian. A durat mult, pentru multe camere nu mergeau. A găsit o înregistrare în care s-a văzut clar ceea ce s-a întamplat. Înainte să văd înregistrarea nu mi-am imaginat ca e atat de rău şi că m-a împins cu atâta hotărâre şi am avut atac de panică. Un şef de la Poliţie mi-a zis apoi că nu e atât de grav şi probabil nu o să fie încadrată la tentativa de omor”, a mai declarat fata.

 

Citește și: