Adriana Mit
61 vizualizări 11 oct 2018

La protestul care are loc, joi, în faţa Filarmonicii Banatul din Timişoara, pentru a doua zi consecutiv, participă toţi cei peste 60 de angajaţi ai instituţiei care sunt nemulţumiţi de actuala conducere.

Pe lângă pancartele pe care le ţin în mâini, instrumentişti din orchestra filarmonicii susţin şi un concert în aer liber. Astfel, timişorenii care au avut drum prin faţa instituţiei, aflată în faţa Primăriei, au putut asculta imnul României sau imnul Revoluţiei de mai multe ori, printre melodiile care au răsunat de pe scările Filarmonicii Banatul.

Concert pe scările Filarmonicii Banatul din Timişoara, susţinut de angajaţi în grevă

De altfel, unii trecători i-au aplaudat minute în şir de instrumentişti, iar unii şoferi i-au claxonat.

Cei câţiva zeci de manifestanţi ţin în mâini pancarte cu mesaje precum “Muzicienii Filarmonicii Banatul cer normalitate”, “Timişoara 2021 are nevoie de Filarmonică”, “Dicteu, dictat sau dictatură! Grevă generală! Jos Gârboni” sau “Salvaţi muzica”. De asemenea, se scandează “Jos Gârboni”, “Vrem cultură, nu dictatură”, “Ruşine să vă fie” sau Gârboni, nu uita, asta nu e casa ta”.

Concert pe scările Filarmonicii Banatul din Timişoara, susţinut de angajaţi în grevă

Salariaţii nemulţumiţi, care fac parte din Sindicatul Filarmonicii Banatul, sunt în conflict cu directorul instituţiei, Ioan Gârboni, de peste doi ani, iar negocierile privind contractul colectiv de muncă au eşuat până acum. Angajaţii nu sunt de acord cu comportamentul pe care-l are Ioan Gârboni, acesta fiind acuzat că spune bancuri cu tentă sexuală şi vorbeşte urât cu oamenii.

Pe de altă parte, negocierile privind contractul colectiv de muncă continuă şi joi. La negocierile dintre sindicalişti şi directorul Filarmonicii Banatul, Ioan Gârboni, participă şi Ciprian Trocan, consilierul personal al primarului Nicolae Robu.

Cei 66 de angajaţi ai Filarmonicii Banatul nemulţumiţi de activitatea directorului Ioan Gârboni au declanşat greva generală de aproape o săptămână, astfel că nu au urcat pe scena instituţiei pentru a susţine concertul de deschidere al noii stagiuni, acesta fiind anulată.

Citește și: